Krant en Bijbel

Beloofd is beloofd

3 min leestijd

Krant en Bijbel

Dat is het oer-hollandse gezegde. “Belofte maakt schuld” is er ook zo een. Nu staat de Bijbel vol met beloften van God. We omarmen ze, we spreken ze uit. Maar wat werken de beloften van God eigenlijk uit? Een belofte van God krijgt uiteindelijk zijn volledige betekenis als het beloofde niet meer “logisch” is. Zo krijgt een belofte van vrede zijn betekenis in een tijd van onrust en oorlog. Een belofte van bescherming in een tijd van gevaar. Een belofte van gezondheid in een tijd van ziekte. Een belofte van Gods zorg in een tijd van tekort. Ja, er is een griep die oprukt. Ja, er is onrust op wereldpolitiek niveau. Ja, er is onrust in de arbeidsmarkt. Ja, er is onzekerheid wat betreft de economische ontwikkelingen… Nu is het de tijd om Gods beloften te gaan uitspreken! Mag ik je een tip geven? Begin eens met Psalm 91 uitspreken in deze tijd waarin soms meer aandacht is voor allerlei slecht nieuws dan Gods beloften om aan vast te houden. Wat dat betreft blijf ik een simpele christen: je houdt je vast aan dat wat het meeste zekerheid garandeert. Gods woorden blijven voor eeuwig bestaan!

[youtube width=”590″ height=”360″]http://www.youtube.com/watch?v=BdDBLbsykTA[/youtube] “Mijn toevlucht” (Psalm 91) door Sela (live in Utrecht)

Psalm 91

1 Wie in de beschutting van de Allerhoogste woont
en overnacht in de schaduw van de Ontzagwekkende,
2 zegt tegen de HEER: ‘Mijn toevlucht, mijn vesting,
mijn God, op u vertrouw ik.’

3 Hij bevrijdt je uit het net van de vogelvanger
en redt je van de dodelijke pest,
4 hij zal je beschermen met zijn vleugels,
onder zijn wieken vind je een toevlucht,
zijn trouw is een veilig schild.

5 De verschrikking van de nacht hoef je niet te vrezen,
ook de pijl niet die overdag op je afvliegt,
6 noch de pest die rondwaart in het donker,
noch de plaag die toeslaat midden op de dag.

7 Al vallen er duizend aan je linkerzijde
en tienduizend aan je rechterhand,
jou zal niets overkomen.
8 Open je ogen en zie
hoe wie kwaad doen worden gestraft.

9 U bent mijn toevlucht, HEER.
Als je mag wonen bij de Allerhoogste,
10 zal het kwaad je niet bereiken,
geen plaag je tent ooit treffen.

11 Hij vertrouwt je toe aan zijn engelen,
die over je waken waar je ook gaat.
12 Hun handen zullen je dragen,
je voet zul je niet stoten aan een steen.
13 Leeuw en adder zul je vertrappen,
roofdier en slang vermorzelen.

14 ‘Ik zal bevrijden wie mij liefheeft
en beschermen wie met mijn naam vertrouwd is.
15 Roep je mij aan, ik geef antwoord,
in de nood zal ik bij je zijn,
je bevrijden en met roem overladen,
16 je overvloed geven van dagen.
Ik zal je redding zijn.’

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -