Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Eerste indruk Logos Bible Software

29 augustus 2009

Logos Bible Software

Deze week heb ik Logos Bible Software for Mac geïnstalleerd op de Mac. Sinds de overstap op Mac (dat is ondertussen echt al even) had ik geen goede applicatie gevonden voor het doen van Bijbelstudie en het voorbereiden van preken. Natuurlijk is er veel online te vinden (zoals BlueletterBible.org en ESVstudybible.org) maar je zoekt naar een Bijbel en Mac waardig programma. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar. De belangrijkste gratis applicatie is MacSword. Logos Bible Software for Mac is eigenlijk het programma dat met kop en schouders overal bovenuit steekt. Wat me tegenhoudt is de prijs die je moet neerleggen voor de digitale bibliotheek (dus je vertalingen, dictionaries, commentaren, etc). Ik ben begonnen met de goedkope editie (Bible Study Library) die de basale elementen heeft. Dit pakket  heb je schoon voor $259,95.

PS: even een tip tussendoor. Check bij online aankopen altijd even de site RetailMeNot.com. Daar vindt je nogal eens coupon codes die je kunt gebruiken en je goed voordeel kunnen geven. Op dit moment is er een couponcode voor Logos.com met 25% korting!.

Mijn eerste indruk? Het is een compleet programma dat veel mogelijkheden heeft wat studie en uitbreiding betreft. Het kost wel even tijd om te wennen aan het programma en het op een intuïtieve manier te gebruiken. Ik ben nu aan het sparen voor de volgende uitbreiding met een grote set Nederlandse vertalingen: de Stuttgart Electronic Study Bible. Maar zo’n pakket is dan wel $324.95, dus ik moet nog ff doorsparen! Conclusie voor dit moment? Het is een topprogramma, alleen is de prijs een behoorlijke hobbel.

Link: Driscoll: Mac + Logos = KO.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
2 Comments
  1. ton

    ik wilde hem ook bestellen – via amazon – maar software buiten de usa schijnt niet te lukken. hoe heb je hem besteld?

Eerste indruk Logos Bible Software

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
2