Eerste indruk Logos Bible Software

1 min leestijd

Logos Bible Software

Deze week heb ik Logos Bible Software for Mac geïnstalleerd op de Mac. Sinds de overstap op Mac (dat is ondertussen echt al even) had ik geen goede applicatie gevonden voor het doen van Bijbelstudie en het voorbereiden van preken. Natuurlijk is er veel online te vinden (zoals BlueletterBible.org en ESVstudybible.org) maar je zoekt naar een Bijbel en Mac waardig programma. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar. De belangrijkste gratis applicatie is MacSword. Logos Bible Software for Mac is eigenlijk het programma dat met kop en schouders overal bovenuit steekt. Wat me tegenhoudt is de prijs die je moet neerleggen voor de digitale bibliotheek (dus je vertalingen, dictionaries, commentaren, etc). Ik ben begonnen met de goedkope editie (Bible Study Library) die de basale elementen heeft. Dit pakket  heb je schoon voor $259,95.

PS: even een tip tussendoor. Check bij online aankopen altijd even de site RetailMeNot.com. Daar vindt je nogal eens coupon codes die je kunt gebruiken en je goed voordeel kunnen geven. Op dit moment is er een couponcode voor Logos.com met 25% korting!.

Mijn eerste indruk? Het is een compleet programma dat veel mogelijkheden heeft wat studie en uitbreiding betreft. Het kost wel even tijd om te wennen aan het programma en het op een intuïtieve manier te gebruiken. Ik ben nu aan het sparen voor de volgende uitbreiding met een grote set Nederlandse vertalingen: de Stuttgart Electronic Study Bible. Maar zo’n pakket is dan wel $324.95, dus ik moet nog ff doorsparen! Conclusie voor dit moment? Het is een topprogramma, alleen is de prijs een behoorlijke hobbel.

Link: Driscoll: Mac + Logos = KO.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ton
ton
14 jaren geleden

ik wilde hem ook bestellen – via amazon – maar software buiten de usa schijnt niet te lukken. hoe heb je hem besteld?