Clicky

Discipelschap en e-learning

15 september 2009

elearning en discipelschapHet concept StartersBijbel.nl is een beetje vanzelf ontstaan. Het heeft me een aantal interessante dingen laten zien als het gaat om gebruik van e-learning (online leren) in het kader van discipelschap (dagelijks leven met God). Nu is het klassieke beeld dat iedere nieuwe christen een relatie nodig heeft met een andere christen om met God te leren leven. Met de komst van Internet is er een hele wereld bijgekomen waarin mensen zoekende zijn naar het doel van het leven, op zoek zijn naar God. Voor deze mensen is een site als www.ikzoekgod.nl gemaakt. Maar wat daarna?

Klassiek idee in dit proces is dat je zoekt naar een brug van online naar real-life. Daar is de rol van Internet afgelopen. Mijn ervaring tot nu toe met www.startersbijbel.nl is dat er een heel andere (en ook logische) toepassing is. Het “online-leren-concept” geeft de mogelijkheden om op eigen tijd en in een eigen tempo een “authentieke Bijbel ervaring” te hebben (mèn, wat een woord, maar ja…).

In de nabije toekomst zie ik wel voor me dat het een strategisch onderdeel wordt discipelschap bij een organisatie als Agapè, maar zeker ook binnen het kader van een plaatselijke kerk waar je ook aan de slag gaat met (Youth) Alpha cursus. Anyway, er zijn meer kansen dan op dit moment opgepakt kunnen worden. Maar dit is er zeker een.

Andere interessante blog post

  • Update Ik-wil-dood.nl03-10-2008 Update Ik-wil-dood.nl Het is een bizar drukke week geweest. Maar wel weer mooie dingen gedaan en meegemaakt. Een studie over "Doop in de Heilige Geest" en een over […]
  • Online cursus “Bijbellezen voor starters”04-05-2009 Online cursus “Bijbellezen voor starters” De afgelopen weken heb ik hard gewerkt aan een proefopzet van een nieuwe online cursus. In de Internet bediening die we hebben met concepten als […]
Wouter van der Toorn
Media Innovator / Art Director bij Jesus.net en Internet pastor. Mijn tijd vul ik graag met nieuwe media, geloof, kerk, de Bijbel, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik hier op mijn blog.
0 Comments

Discipelschap en e-learning

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0