Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

PDF's embedden met Google Docs

26 september 2009

Google Docs Viewer

‘k Ben een fanatiek gebruiker van Google Docs. Waarom? Online samenwerken aan documenten, planningen, etc wordt er wel heel erg gemakkelijk mee gemaakt. Een mooie toevoeging van het laatste jaar was dat je nu ook je PDF’s kan uploaden. Dat maakt het gemakkelijk om bijvoorbeeld definitieve documenten of netjes opgemaakte documenten online op te slaan en te delen met je team. Nu kan je ook Google gebruiken om PDS’s of TIFF’s te embedden in je webpagina’s. Zodat je documenten niet eerst moet downloaden of extra software nodig is om deze te kunnen bekijken (zoals de Adobe Acrobat viewer of een flash plugin). Een voorbeeld is een PDF van Google zelf onder de titel “Make Your Website Work”. Altijd goed. Het is simpel, zoals je van Google mag verwachten.

Stap 1 : Zorg dat je PDF ergens online staat.

Stap 2 : Ga naar Google Docs Viewer

Stap 3 : Vul de 2 velden in (directe URL naar deze PDF is http://www.google.co.uk/intl/en/landing/conversion/make_your_website_work.pdf) en kopieer de code

Stap 4 : Plak deze code (let op, het is html, dus in bijvoorbeeld WordPress moet je de code plakken als je het tabje “HTML” heb geopend) in je pagina. Je gebruikt een iframe, zorg dat deze klopt met de afmetingen van je eigen site. In mijn geval is de standaard breedte 590 pixels, de hoogte kan je ook netjes maken, passend bij het document.

Stap 5 : Gepubliceerd (check hieronder). Om dit document netjes te publiceren heb ik 590 pixels breed en 610 pixels hoog.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

PDF’s embedden met Google Docs

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0