Goddelijk slaapje

1 min leestijd

slapenJe kunt lekker slapen. Dat was het thema van de preek van vanmorgen. Simpele boodschap. God is niet alleen voor het innerlijke leven, voor de ziel, voor de hemel. Hij is betrokken op alle facetten van het leven. Een alledaagse les die voor mij jaren geleden wel heel vernieuwend was. Ooit legde iemand mij dit stuk uit de Bijbel uit:

Deuteronomium 24 vers 10 – 13 … als hij zo arm is dat hij zijn overkleed moet afstaan, mag u zich daar niet ’s nachts mee toedekken. Voor zonsondergang moet u hem zijn onderpand terugbrengen, zodat hij onder zijn eigen overkleed kan slapen. Hij zal u dan de zegen van de HEER, uw God, toewensen, en de HEER zal het u ten goede aanrekenen.

Deze man liet zien dat je in een – op het eerste gezicht – saai stukje veel van het hart van God kan ontdekken. Zoals dit stuk uit een redelijk lastig stuk uit de Bijbel. Er zit iets in wat ik niet zag:  je vindt hier Gods hart terug. Hij vindt het blijkbaar belangrijk dat ik een rustige en warme slaap heb.

Tja, dat is de kracht van het simpele Woord. Dat Woord is het belangrijkste wat God in deze wereld bracht. Hij sprak en het werd licht. Hij sprak en Hij schiep leven. Ook vandaag is het Woord nog steeds het belangrijkste wat God in deze wereld brengt. Door het Woord worden we gewassen, geheiligd, gesnoeid, gereinigd. O ja? Nou, lees bijvoorbeeld Johannes 15 vers 2 – 3 (stel je de vraag “hoe werkt het snoeien”) en Efeze 5 vers 25 – 26 (stel je de vraag “hoe wordt je geheiligd”).

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties