Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Socialize je site - deel 2 (Meebo)

28 oktober 2009

Meebo

Je zou de titel natuurlijk ook anders kunnen maken: “communiceer met je site” ofzo. Want uiteindelijk gaat het om dat doel. De grote verworvenheid van de sociale netwerken is dat Internet opeens het grote communicatie platform werd en je contacten kon gaan onderhouden. Een blog heeft over het algemeen ook standaard interactiviteit zoals reactie mogelijkheden op de blogpost (zoals onder dit artikel, als je deze op de originele site leest).

Recentelijk heb ik een chat widget van Meebo (Meebo Me) in de site gehangen. Doel hiervan: bezoekers gelegenheid geven gemakkelijk live te chatten als ik zelf ben ingelogd. Meebo is een all-in-one oplossing voor allerhande Instant Messagers zoals MSN, Google Talk, Facebook Chat, en meer. Je wordt dan in een keer in al je accounts ingelogd. Dat is in de eerste plaats web-based, dus in je browserscherm. Dat heeft wat nadelen, omdat je dan steeds een scherm open moet houden. Ik werk met twee schermen, prima dus. Ook gebruik van “spaces” of meerdere bureaubladen kan hier behulpzaam zijn. Er zijn wat oplossingen die je helpen om de chats in de gaten te houden:

Voor Windows gebruikers is de Meebo Notifier die je kan helpen. Voor Mac is het wat lastiger. Er is een plug-in voor Firefox (Yip) die notificaties gebruikt als er een nieuw bericht is. Een simpele workaround kun je vinden op deze site. Ik zou zeggen, check het voor jezelf. Of roep eens wat via de chat op Creatov.nl.

UPDATE 15-02-2010: vanaf vandaag is de Meebo iPhone applicatie beschikbaar in iTunes.

UPDATE 15-02-2010: Meebo heeft ook een toolbar (nog bèta stadium) voor in je website (vergelijkbaar met de Wibiya-bar). Zelf ben ik er niet heel erg enthousiast over, aangezien deze blijkbaar niet helemaal houdt van het Mac platform.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Socialize je site – deel 2 (Meebo)…

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0