tweetpress

Socialize je site – deel 3 (Tweetpress)

2 min leestijd

Tweetpress

Wil je je site sociaal maken is eigenlijk stap 1 om Twitter te integreren, en het netjes koppelen van Twitter met je andere accounts. Laatste heb ik een mooie nieuwe plug-in toegevoegd aan deze site: Tweetpress. Deze WordPress plug-in zorgt dat je je foto’s of screenshots die je automatisch via Twitter deelt netjes op je eigen site terecht komen in plaats van algemene services zoals TwitPic, yFrog of iets dergelijk. Dat is goed, omdat je het bezoek netjes naar je eigen site leidt. Hoe werkt het?

Tweetpress in WordPress

Stap 1 : Installeer Tweetpress in je WordPress setup

Stap 2 : Maak een pagina aan voor de plek waar je de foto’s automatisch laat verschijnen. In mijn geval is dat creatov.nl/foto. ‘k Heb trouwens nog een extra plug-in (Exclude Page from Navigation) geïnstalleerd om te voorkomen dat deze pagina in mijn hoofdmenu terecht zou komen.

Stap 3 : Vul alle gegevens in op je Tweetpress pagina, waaronder ook de korte-URL (ik gebruik j.mp/bit.ly waar je een API sleutel voor nodig hebt, dus even een account aanmaken als je dat nog niet hebt gedaan).

Tweetpress en Tweetie2

Als je deze stappen hebt voltooid kan je al posten vanaf de eerder aangegeven pagina. De foto inclusief bericht wordt dan netjes op Twitter gepost. Wil je bijvoorbeeld dit ook automatisch kunnen doen vanaf Tweetie2 (iPhone), dan moet je dat speciaal even regelen.

Stap 4 : Open Tweetie2 en ga naar “Settings”. Selecteer “Image Service”, daarna “Custom”. In dit veld moet je de URL van je WordPress blog invoeren. Let even op dat als je WordPress op een sub-directory hebt geïnstalleerd je deze URL neerzet. In mijn geval is het http://creatov.nl/index.php. Of dat laatste nodig is weet ik niet zeker, op deze manier werkt het goed bij mij. Klik nu op “Save” en gaan met die banaan.

Tweetie2 - stap 1 Tweetie2 - Stap 2 Tweetie2 - Stap 3

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -