Gmail canned responses

1 min leestijd

gmail canned responses

Gmail heeft een aantal experimentele uitbreidingen beschikbaar waarvan sommigen bijzonder handig zijn. Een waarvan ik graag gebruik maak zijn de “canned responses” waarmee je standaard emails kan opslaan. Op basis van filters kan je regels maken waardoor deze ook standaard worden verstuurd. Zoals bijvoorbeeld bij aanmelding, registratie of iets dergelijks. Als je dit soort mail veel moet verwerken is het een absolute aanrader. Voor de registraties van startersbijbel.nl gebruik ik deze feature. Bij aanmelding ontvangen mensen gelijk een mailtje met bevestiging van ontvangst. Je maakt canned responses beschikbaar door “labs” in te schakelen. Onder “settings” vindt je vervolgens een lange lijst extra’s die je het leven nog gemakkelijker zouden moeten maken.

Canned responses kwijtgeraakt
Nu was is echter mijn canned responses in gmail kwijtgeraakt. Nu begrijp ik ondertussen hoe dat kan. De canned responses worden namelijk opgeslagen in je “drafts” map. In de normale gmail view zie je ze niet, maar als je ze opent in de basic html view, dan zie je een aantal drafts in de lijst staan. Op mijn iPhone en Mac Mail staan ze echter ook gewoon netjes in de “drafts” map. Daar had ik deze (naar mijn gevoel onbelangrijke en ongebruikte) drafts gewoon even verwijderd. Dat had ik dus niet moeten doen!

PS: ik gebruik het IMAP protocol voor Gmail waardoor alle wijzigingen op mijn iPhone netjes op de server en de desktop hetzelfde zijn.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -