Instapaper

Instapaper, ultieme bladwijzertool

1 min leestijd

InstapaperDe tijd dat je al je bladwijzers / bookmarks verzamelt in je browser (Safari, Firefox, Internet Explorer, o.i.d.) is echt ver achter ons. Hoe verzamel je al die interessante artikelen, berichten en filmpjes zodat je later dit allemaal mooi kan doorlezen. Al lange tijd gebruik ik Instapaper. Dit is een ongelofelijk slimme tool dat werkt als volgt:

  1. Registreer je gratis op Instapaper.com
  2. Sleep de knop “Read Later” naar je bladwijzer balk
  3. Voilà, je bent gereed voor gebruik. Bij ieder artikel dat je wilt bewaren klik je simpel op de “Read Later” koppeling.

Instapaper werkt ook vanuit bijvoorbeeld NetNewsWire en soortgelijke applicaties. In NetNewsWire klik je met de rechtermuisknop in het artikel en voilà, ook weer geregeld. Wil je lekker gaan zitten hiervoor, ga naar Instapaper. Je kan het online verwerken, maar je kan ook al je artikelen downloaden om te lezen op je eReader (in ePub of Kindle format).

Instapaper is ook verkrijgbaar voor de iPhone. Deze applicatie is verkrijgbaar in de Free (gratis dus) en de Pro versie (€3,99) verkrijgbaar. Deze laatste heeft een aantal handige extra features. Hieronder is nog een uitstekende review van de iPhone Instapaper Pro app. Een echte aanrader!
[youtube width=”590″ height=”360″]http://www.youtube.com/watch?v=H4GkNdWL6IM[/youtube]

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

3 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Arie van Dalen
Arie van Dalen
13 jaren geleden

Een gratis iPad en iPhone app die dit ook verzorgd is: Read It Later.

Jan Willem
Jan Willem
14 jaren geleden

Wat maakt Instapaper anders of beter dan Delicious?