Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Instapaper, ultieme bladwijzertool

16 november 2009

InstapaperDe tijd dat je al je bladwijzers / bookmarks verzamelt in je browser (Safari, Firefox, Internet Explorer, o.i.d.) is echt ver achter ons. Hoe verzamel je al die interessante artikelen, berichten en filmpjes zodat je later dit allemaal mooi kan doorlezen. Al lange tijd gebruik ik Instapaper. Dit is een ongelofelijk slimme tool dat werkt als volgt:

 1. Registreer je gratis op Instapaper.com
 2. Sleep de knop “Read Later” naar je bladwijzer balk
 3. Voilà, je bent gereed voor gebruik. Bij ieder artikel dat je wilt bewaren klik je simpel op de “Read Later” koppeling.

Instapaper werkt ook vanuit bijvoorbeeld NetNewsWire en soortgelijke applicaties. In NetNewsWire klik je met de rechtermuisknop in het artikel en voilà, ook weer geregeld. Wil je lekker gaan zitten hiervoor, ga naar Instapaper. Je kan het online verwerken, maar je kan ook al je artikelen downloaden om te lezen op je eReader (in ePub of Kindle format).

Instapaper is ook verkrijgbaar voor de iPhone. Deze applicatie is verkrijgbaar in de Free (gratis dus) en de Pro versie (€3,99) verkrijgbaar. Deze laatste heeft een aantal handige extra features. Hieronder is nog een uitstekende review van de iPhone Instapaper Pro app. Een echte aanrader!
[youtube width=”590″ height=”360″]http://www.youtube.com/watch?v=H4GkNdWL6IM[/youtube]

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
3 Comments
 1. creatov

  instapaper bewaart niet alleen de boomarks, maar ook de complete content van je bookmarks. Dat maakt het mooi omdat je dan offline (bijvoorbeeld op je iPhone) alles kan lezen, zeker nu je ook alles als PDF of ePub kan downloaden.

  Je kan het ook anders zeggen: in zekere zin is instapaper hetzelfde als Delicious, maar dan wel net even beter, simpeler…

 2. Arie van Dalen

  Een gratis iPad en iPhone app die dit ook verzorgd is: Read It Later.

Instapaper, ultieme bladwijzertool

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
3