1 min leestijd

InstapaperDe tijd dat je al je bladwijzers / bookmarks verzamelt in je browser (Safari, Firefox, Internet Explorer, o.i.d.) is echt ver achter ons. Hoe verzamel je al die interessante artikelen, berichten en filmpjes zodat je later dit allemaal mooi kan doorlezen. Al lange tijd gebruik ik Instapaper. Dit is een ongelofelijk slimme tool dat werkt als volgt:

 1. Registreer je gratis op Instapaper.com
 2. Sleep de knop “Read Later” naar je bladwijzer balk
 3. Voilà, je bent gereed voor gebruik. Bij ieder artikel dat je wilt bewaren klik je simpel op de “Read Later” koppeling.

Instapaper werkt ook vanuit bijvoorbeeld NetNewsWire en soortgelijke applicaties. In NetNewsWire klik je met de rechtermuisknop in het artikel en voilà, ook weer geregeld. Wil je lekker gaan zitten hiervoor, ga naar Instapaper. Je kan het online verwerken, maar je kan ook al je artikelen downloaden om te lezen op je eReader (in ePub of Kindle format).

Instapaper is ook verkrijgbaar voor de iPhone. Deze applicatie is verkrijgbaar in de Free (gratis dus) en de Pro versie (€3,99) verkrijgbaar. Deze laatste heeft een aantal handige extra features. Hieronder is nog een uitstekende review van de iPhone Instapaper Pro app. Een echte aanrader!
[youtube width=”590″ height=”360″]http://www.youtube.com/watch?v=H4GkNdWL6IM[/youtube]

3 reacties

 1. Arie van Dalen op 04-07-2010 om 08:59

  Een gratis iPad en iPhone app die dit ook verzorgd is: Read It Later. 2. creatov op 18-11-2009 om 14:14

  instapaper bewaart niet alleen de boomarks, maar ook de complete content van je bookmarks. Dat maakt het mooi omdat je dan offline (bijvoorbeeld op je iPhone) alles kan lezen, zeker nu je ook alles als PDF of ePub kan downloaden.

  Je kan het ook anders zeggen: in zekere zin is instapaper hetzelfde als Delicious, maar dan wel net even beter, simpeler… 3. Jan Willem op 18-11-2009 om 13:54

  Wat maakt Instapaper anders of beter dan Delicious?