Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Is dit het kerstverhaal?

23 december 2009

Jozef en Maria zwoegen door de koude en snijdende wind. De wind is scherp. Hun ogen knijpen ze goed dicht en lopen licht voorovergebogen om maar te voorkomen dat de wind teveel prikt. Hun oren voelen als bevroren, zo koud is het. Trouwens, niet alleen de oren voelen als bevroren. Na een lange en afmattende reis zijn ze aangekomen in het dorp van bestemming. Maar waarom laat niemand ze naar binnen? Als ze te lang buiten moeten blijven vriezen ze nog dood!

Ah fijn… er komt net een stel herders aan, ze wijzen een van hun stallen aan. Mooier kan het trouwens niet worden want tegelijkertijd komen drie Koningen voorbij om een kleine kindje te aanbidden. Iets te vroeg, de bevalling moest nog plaatsvinden. Maar precies op het juiste moment wordt een jongetje geboren terwijl door de heldere sterrennacht een bijzondere hemelse lichtstraal precies de plek beschijnt waar Maria, Jozef en hun net geboren zoon zijn.  Nu mogen de koningen pas binnenkomen. Ze nemen cadeautjes mee en leggen deze onder de boom die al klaar stond toen Jozef en Maria binnenkwamen.

O ja, bijna vergeten: Ergens in het verhaal komt de Kerstman ook nog voor. Daarom kleurt alles zo mooi Rood en Wit tijdens de Kerstdagen. Dat geeft zo’n mooie sfeer, precies zoals dat is beschreven in het evangelie van de heilige Klaas. Dat moet ook wel, want wat is het kerstverhaal zonder Kerstman? En zonder rendieren. Wat is kerst zonder het verhaal van Rudolp het rendier! Het verhaal vertelt ook nog dat de kerststal versiert is met kerstlampjes en een prachtige kerstboom. Daarom zetten wij ook een prachtige gezellige boom in huis. Anders zou het zo saai zijn voor het kindje Jezus. De engeltjes hingen netjes in de boom terwijl ze “Vrede op aarde” zongen. Op de achtergrond staat een ezel toe te kijken terwijl de damp uit zijn bek komt. De lucht is namelijk bijzonder koud, het vriest buiten…

Tot zover mijn vertelling zoals ik denk dat veel mensen het wel zouden moeten herkennen. Wat is jouw verhaal met kerst??

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
2 Comments
God

Is dit het kerstverhaal?

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
2