Terugblik en vooruitblik

1 min leestijd

Het is een beetje onze traditie: op oudejaarsavond de zegeningen tellen van het afgelopen jaar en vooruitkijken naar het nieuwe jaar. Dit afgelopen jaar is een bijzonder turbulent jaar geweest… De details zal ik verder besparen. Wel zijn al deze ervaringen vormend. Altijd straight zijn, oprecht, transparant. Dat is de goede keuze, maar zeker niet altijd de gemakkelijkste. Werken met mensen is so-wie-so kiezen voor uitdagingen. Werken op Gods terrein trouwens ook!
Wat het nieuwe jaar gaat brengen? Niemand kan het zeggen. Maar wel dat we zeker zijn van de zorg van onze hemelse Vader. Hemel en aarde zullen vergaan maar het woord van God blijft tot in eeuwigheid. Oftewel: we hebben wel zekerheid voor het nieuwe jaar. Daarom zal ook dit komende jaar in het teken staan van het Woord dat van God uitging. Dit Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond. Jezus Christus is zijn naam. Het woord over Hem geeft leven, breekt muren af, schijnt als licht in het donker. Dusss: dit wordt voor mij weer het jaar van het Woord, het jaar van Jezus. Gelukkig Nieuwjaar!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -