open_graf

De zaak van het open graf

2 min leestijd
[youtube width=”590″ height=”468″]http://www.youtube.com/watch?v=8dAkpHmEP3Q[/youtube]

Het is toch wel steeds verbazingwekkend om te zien hoeveel bewijs er is voor de (historische) gebeurtenis van de opstanding. Zeker als je nadenkt over de reden waarom er een kerk zou zijn ontstaan. Waarom in vredesnaam zouden de gelovigen uit de vroege kerk er alles voor over hebben gehad om te geloven in Jezus Christus als Hij niet zou zijn opgestaan?!

Lees bijvoorbeeld het artikel over de opstanding van Josh McDowell op overgeloven.nl. Ongelofelijk veel bewijs op een rij. Dus als je de uitdaging aan durft te gaan :) Een klein citaat uit de grote hoeveelheid informatie vind je hieronder. Of lees het artikel “Waarom geloven in de opstanding van Jezus?” dat ik vorig jaar op deze site postte.

Het historische verschijnsel kerk

Het instituut kerk is dus een historisch verschijnsel, alleen te verklaren door Jezus’ opstanding. De sacramenten van het christendom zijn tegelijkertijd een blijvend bewijs van de oorsprong van de kerk. Over de eerste gelovigen die getuigen waren van Christus’ opstanding, zegt L. L. Morris:

Het waren Joden, en Joden hebben sterk de neiging zich vast te klampen aan hun godsdienstige gewoonten. Toch hielden deze mannen zich aan de dag van de Heer, een wekelijkse herinnering aan de opstanding, in plaats van de sabbat. Op die dag van de Heer vierden de ze heilige communie, die geen herdenking was van een gestorven Christus, maar een dankbare herinnering aan de zegeningen, hun geschonken door een levende en triomferende Heer. Hun andere sacrament, de doop, was een herinnering dat gelovigen begraven waren met Christus en met Hem opgewekt (Kolossenzen 2:12). De opstanding gaf betekenis aan alles wat ze deden. (Morris, zoals geciteerd in Douglas, NBD, 1088)

Bron.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties