youtube-download

Hoe YouTube filmpjes downloaden

1 min leestijd

UPDATE 2-2-2011 : de 1-click YouTube Video Download werkt op een of andere manier niet goed. Je kan daarom beter de Easy Youtube Video Download add-on gebruiken. Zie hieronder

Easy Youtube Video Download Add-on Firefox

Als je weet hoe het werkt is dit absoluut overbodige informatie: hoe download je filmpjes van YouTube naar je eigen computer voor later gebruik. Je wilt een filmpje / video bijvoorbeeld laten zien op een beamer, of stukjes uit gebruiken voor een presentatie of iets dergelijks. Er zijn veel mogelijkheden, maar dit is denk ik de simpelste en snelste. Een kort stappenplannetje:

  1. Je moet werken in Firefox browser (maar dat is om meerdere redenen heel gezond en een stuk veiliger), dus NIET met Internet Explorer van Microsoft (hè, kan ik het toch niet laten).
  2. Installeer de “1-Click YouTube Video Download“-plugin en herstart Firefox.
    Installeer de Easy Youtube Video Download add-on voor Firefox en herstart Firefox.
  3. Vanaf nu zal je een paar extra linkjes vinden op de YouTube pagina’s waarmee je direct de filmpjes kan downloaden (zoals het screenshot hieronder).
  4. Het gemakkelijkste voor gebruik is downloaden als .mp4 bestand. Dat zijn videobestanden die je prima kan afspelen met VLC-media-player (deze player speelt eigenlijk alles af op Windows of Mac) of QuickTime (de player van Apple maar werkt ook prima op Windows) of iets dergelijks.

Easy Youtube Video Download

Enjoy!

2 reacties

  1. Avatar Anton op 19-03-2012 om 14:09

    echt een aanrader http://www.converteryoutube.nl