Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Spreekkunst: Ben ik goed genoeg??

18 maart 2010

God spreekt nog steeds nog steeds. Hij gebruikt er mensen voor. Maar welke mensen zijn geschikt? Het is niet helemaal verwonderlijk dat je het gevoel heb niet geschikt te zijn. Toen God heeeel lang geleden vroeg “Wie zal Ik zenden, wie zal voor Mij gaan?” waren grootse mannen niet beschikbaar. Denk maar aan Mozes, de profeet Jesaja en Jeremia, denk aan de leerlingen. Allemaal hadden ze het gevoel niet goed genoeg te zijn, niet geschikt voor Gods Woorden. Misschien hadden ze gelijk. Maar uiteindelijk waren ze beschikbaar. God maakte ze geschikt.

Als je kijkt naar Gods keuze is het soms behoorlijk opzienbarend. Wees nu eerlijk, wie zou erop zijn gekomen om dezelfde mensen uit te kiezen die Jezus uitkiest? Er is wel een belangrijke reden voor hoor. God kiest gewone mensen voor een buitengewone opdracht. Hij roept en maakt ook bekwaam! Uiteindelijk wordt gevraagd om de woorden van een ander te spreken. Ja dat lees je goed, er wordt gevraagd om een boodschap te brengen die niet van jezelf komt, maar van een ander Ander. Je draagt niet zelf gezag, maar het gezag wordt je gegeven. Een mooie tekst in de Bijbel hierover: “Spreekt iemand, laten het woorden zijn als van God.” (1 Petrus 4 vers 11)

God zoekt niet geschikte mensen maar beschikbare mensen. Wil jij in je eigen generatie, op dat unieke podium, op de manier die bij jou past, de Woorden van God spreken? Ja, dat is eng hoor. Ooit las ik de uitspraak van een cabaretier die ongeveer zo ging: “Er is niets zo bloot als op het podium staan met niets meer dan je eigen stem” (wie weet van wie deze uitspraak is?). Dat is inderdaad eng. Maar ik kan je zeggen dat het ook ongelofelijk leuk is!

De vraag voor nu is misschien heel simpel: ben je beschikbaar? Zo ja, sta dan maar open voor verrassende kansen en situaties!

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Spreekkunst: Ben ik goed genoeg??

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0