Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Welke sociale netwerken zijn goed voor je site

12 maart 2010


Er zijn heel wat sociale netwerken, ze allemaal onderhouden is nog een heel verhaal apart. Maar wat heeft je site er bijvoorbeeld wat aan? Dat is wel een nuttige vraag. Helpt Facebook je aan extra bezoekers op je site? Of helpt YouTube je beter dan LinkedIn in de zoekmachine ranking? CMO.com heeft een mooi overzicht met de belangrijkste sociale netwerken op een rij gezet met daarbij een score voor enerzijds extra bezoekers op je site en anderzijds een hulp bij het beter positioneren in de zoekmachine (SEO). Het is goed om je sociale profielen strategisch in te zetten.

In het overzicht staat inderdaad Hyves niet genoemd. Wel logisch, Hyves is een echt Nederlands product. Zelf vermoed ik dat het een aardig Hollands speeltje zal blijven maar uiteindelijk alleen ergens in de schaduw mag blijven staan van Facebook. Dat heeft ondermeer te maken met de openheid van het platform. Facebook is met een enorme opmars bezig waarbij de technologie van Facebook beschikbaar wordt gemaakt voor je eigen (sub)netwerken. Een voorbeeld is de Wibiya-bar die ik op deze site ook heb geïnstalleerd.

Download het overzicht als pdf.
Bron: A CMO’s Guide To The Social Media Landscape.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Welke sociale netwerken zijn goed voor j…

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0