jesus is risen

Aardbeving op de derde dag

2 min leestijd

Jesus is risen (bron)

In de vroege ochtend van de opstanding van Jezus vindt er een aardbeving plaats. De hemel kwam op de aarde. Tja, dan is er altijd een reactie. Zelfs van de aarde. Eeuwen hiervoor beefde de aarde ook, toen de hemel de aarde raakte. Maar dat was niet zo goed. Eerder beangstigend en gevaarlijk. Zo gevaarlijk dat de Heer een stevige waarschuwing uit liet gaan:

Exodus 19 vers 21 De HEER zei tegen Mozes: ‘Ga naar beneden en waarschuw het volk dat ze niet te dichtbij komen in de hoop de HEER te zien, want dan zullen velen van hen het leven verliezen.

Toen de engel op de derde dag na de kruisiging uit de hemel naar de aarde kwam, de hemel op aarde kwam, beefde de aarde. Maar deze beving was alleen beangstigend voor de wachters die door de Romeinen was neergezet. Het was goed nieuws, geen waarschuwing. Maar een simpele boodschap van de hemelse boodschapper:

Matteüs 28 vers 5 – 6 Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

Er gebeurt nogal was al de hemel de aarde raakt. Maar nu… is dat niet meer beangstigend. De reden voor angst en afstand was weggenomen door Jezus Christus. Het effect van de opstanding is dat de hemel op aarde was gekomen zonder dat we ons er in angst voor zouden moeten verbergen. Eindelijk een mooie begroeting.

Zoals Maria, verdrietig en huilend, ze denkt de tuinman te ontmoeten. Ze ontmoet geen donkere wolken… Gewoon een man in een tuin. Alsof het paradijs weer werkelijkheid werd. De hemel raakte daar de aarde ook. Zonder angst en zonder beving. Ja, het effect van deze Paasochtend is dat het oude voorbij is, het is nieuw geworden. Dat wat gebroken was is weer hersteld.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -