timerime

Bijbelvertalingen in tijdlijn

1 min leestijd

Vandaag was het weer knutseltijd… Via de site TimeRime.com kan je interactieve tijdlijnen maken. Dat wilde ik al lang doen om de geschiedenis van de Nederlandse Bijbelvertalingen te presenteren. Voor extra informatie op startersbijbel.nl. Dit is em dus (directe link naar deze tijdlijn). Op zo’n manier van presenteren kan je naar mijn gevoel een wat saai onderwerp wat leuker presenteren. Het vervelende is wel dat je voor extra informatie wordt doorgestuurd naar de TimeRime site zelf. Het zou mooier zijn als dat in het scherm zou blijven. Graag hoor ik je reactie of suggesties!

UPDATE:

Hieronder is dezelfde tijdlijn in Dipity uitgewerkt. Het is naar mijn gevoel net even wat lekkerder. Graag je reactie!

3 reacties

  1. Gerard van Enk op 07-04-2010 om 23:02

    Ja, klopt, Simile Timeline is idd ingewikkelder. Voordeel vind ik dat je net wat flexibeler bent, maar daar tegenover staat dat je wat meer zelf moet doen (javascript/css/html) ipv ‘drag & drop’.  2. Wouter op 07-04-2010 om 17:21

    @gerard dank je, ik had deze ook gezien. Is wat ingewikkelder en ik was er niet 1-2-3 enthousiast over… Zit net ff wat lastiger in elkaar. Maar ik kan het een kans geven. Nog een andere (eerste indruk mooie) optie is dipity, maar deze moet ik ook nog uitproberen  3. Gerard van Enk op 07-04-2010 om 17:03

    TimeRime is erg leuk. Als je wat meer zelf wil ‘knutselen’ dan zou je ’s naar http://www.simile-widgets.org/timeline/ kunnen kijken. Is wat meer werk, maar hier kan je wel veel meer zelf bepalen.