Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Een nieuw kerk magazine

12 april 2010

Het is tijd dat het kerkblad / kerkmagazine / maandblad van onze eigen kerk wordt geüpdatet. Met een klein team gaan we het een en ander uitwerken, zodat we vanaf het nieuwe seizoen hiermee aan de slag gaan. We zullen eerst een aantal vragen moeten beantwoorden:

  1. Wat is het nut of de noodzaak van een papieren communicatie kanaal?
  2. Is het interne of externe communicatie? Met andere woorden: is het vooral voor de eigen gemeenteleden van de kerk of is het (ook) bedoeld voor bezoekers en gasten? Deze keuze zal op onderwerpen en schrijfstijl invloed hebben.
  3. Wat wordt de standaard kapstok qua inhoud? Welke standaard rubrieken en (leeftijd)groepen proberen we te bedienen?
  4. Hoe kan het magazine helpen in het bouwen van een plaatselijke kerk?
  5. Hoe is de samenhang met de andere communicatie kanalen (zoals email nieuws, wekelijkse mededelingen, mededelingen op het scherm in de diensten, etc)
  6. Hoe houden we het haalbaar als de nieuwigheid eraf is? Oftewel, hoe waarborg je de continuïteit? Is dit mogelijk met een goed sjabloon in een standaard programma (Word of Pages) in plaats van een professioneel programma (zoals InDesign)?
  7. Wordt het kleur of zwart-wit? Enerzijds qua kosten aspect, anderzijds ook gewoon qua effectief communiceren.
  8. Wordt het formaat A4 of A5? Zelf neig ik naar A4 toe. Dat geeft net even meer de gelegenheid een magazine achtig nieuwsblad te maken en qua design kan je meer uit de voeten.

Heb je tips of mooie voorbeelden, heel erg graag. Want ik heb er helaas geen kunnen vinden. Niet op Internet maar ook niet in de vele verschillende kerken waar ik ben geweest.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
1 Comments

Een nieuw kerk magazine

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
1