De moderne kerk (trailer)

1 min leestijd

[ba-youtubeflex videoid=”ys4Nx0rNlAM”]

Of je dit filmpje kan waarderen weet ik niet helemaal zeker. Als je het heiligschennis vindt, kijk dan niet. Maar als je je vergaapt aan gladde eigentijdse kerkdiensten waarin alles zo ongelofelijk glad verloopt en altijd succesvol lijkt te werken, dan moet je dit filmpje “Sunday’s Coming trailer” zeker eens bekijken. Haha, een “contemporvant church”. Het is de drie minuten zeker waard om te kijken. Ik ben er nog niet over uit of ik hierom moet lachen of juist niet. Ben benieuwd naar jouw reactie!

Filmpje is een productie van Inside North Point.

Originally posted on http://vimeo.com/11501569

2 reacties

  1. Wouter op 19-05-2010 om 11:37

    @renske nou inderdaad… Ik heb er echt wel hartelijk om gelachten, maar het filmpje maakt fijntjes duidelijk dat er vaak heil wordt gezocht in de vorm en het concept… Dank voor je reactie!  2. renske op 19-05-2010 om 11:31

    Zooo…hier word je even met je neus op het feit gedrukt dat het gevaar er in zit dat we teveel bezig (kunnen) zijn met de vorm , dan met de daadwerkelijke inhoud van onze boodschap. Creeren we niet alsong een eigen stukje christelijk reservaat? Terwijl dit waarschijnlijk bedoeld is om ‘mee te gaan’ met deze tijd? Er zijn wel meer filmpjes te vinden met mensen die het kerk-beleven nadoen. Schijnbaar zijn wij zo makkelijk te herkennen en daardor te immiteren. Je kunt je daarbij afvragen of dat wel zo positief is….

    In het begeleidend stukje bij het filmpje wordt gezegd dat Wouter niet helemaal zeker is van of hij nu moet lachen of niet. Misschien vind men het heiligschennis. Ik denk dat er niets mis mee is om je eens goed af te vragen waarom je de dingen doet, die je doet. Wij denken dat we goed bezig zijn, maar vergeten hoe anderen naar ‘ons’ kijken.