Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Magazine Sjabloon

11 mei 2010

Ja, we zijn lekker bezig hoor met het magazine voor onze kerk. We beginnen helemaal bij nul. Oftewel we beginnen bij het begin zonder iets mee te nemen uit het oude (wel de lessen natuurlijk). Stap voor stap wordt het concept scherper en duidelijker. Een belangrijk besluit dat we hebben genomen is dat het primair externe communicatie is in plaats van interne communicatie. Een tweede besluit is dat het zeker ook gebruikt zal worden voor geloofsopbouw. Dus veel inhoudelijke aandacht. De nummers krijgen allemaal een specifiek thema. Wordt echt leuk hoor.

We werken het sjabloon nu helemaal uit om het concept vast te leggen. Dat doen we heel simpel in Keynote (Mac) of Powerpoint (Windows). Deze kan je trouwens downloaden, een blanco versie heb ik hieronder gezet. De stap waar we nu in zitten is het redactie voorschrift uitwerken met daarin:

  • vast stramien van het magazine
  • voorschrift van de inhoud qua style en lengte
  • voorschrift voor de vormgeving


Download sjabloon:

Keynote versie / PowerPoint versie

Tips:

Ik kwam een mooi blogpost tegen voor offline hulpmiddelen voor designers. Dit is wel gericht op web-development. Met heel wat sjablonen die je kan downloaden.

Mijn effectiviteitstip is: werk in Keynote of Powerpoint, dat voorkomt namelijk dat je je teveel op de details en echt DTP werk gaat richten terwijl je nog niet in dat proces bent beland.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Magazine Sjabloon

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0