WordPress admin

Update WordPress

2 min leestijd

Het was in een paar klikken voor elkaar: WordPress updaten naar versie 3.0. Maar… ik kwam een nieuw fenomeen tegen namelijk “white screen of death”. Je krijgt dan gewoon een witte pagina in je browser zonder foutmelding. Eerst even bij het begin beginnen. Hoe werk je je WordPress blog bij op een veilige manier?

WordPress admin

Upgrade naar WordPress 3.0

  1. Installeer de plugin WordPress Automatic Upgrade die je stap voor stap helpt in het proces waarbij direct een backup wordt gemaakt van je database.
  2. Backup alle bestanden naar je harde schijf met je standaard FTP programma.
  3. Klik op de link bovenin je dashboard “Click Here to Automatically Upgrade WordPress to latest Version 3.0.” Als deze niet verschijnt, ga dan naar het menu “Extra” – “Upgraden”
  4. De rest wijst zich vanzelf. Let op, alle backups netjes downloaden, anders heb je niets aan deze plugin.

Wit scherm na upgrade

Nu had ik een wit scherm na de upgrade. Deze bleek in mijn setup te liggen in de cache plugin, die je normaliter gebruikt om je site te versnellen. Op verschillende gebruikersforums heb ik hier melding van gezien van o.a. WP Super Cache. Zelf gebruik ik de wat lastiger maar veel uitgebreidere W3 Total Cache plugin. Na de-activeren van deze plugin draait het als een zonnetje. Ik kijk wel even wat een oplossing is om deze plugin wel goed te gebruiken.

UPDATE 18 juni 2010 : de W3 Total Cache Plugin draait wel goed als ik de CDN (Content Delivery Network) optie uitschakel. Ik vraag me nu wel af of deze plugin bijdraagt aan een snellere site. Dat zal ik nog uitzoeken.

Log file

In mijn log-file van de server vind ik het volgende terug (ik weet nog niet hoe ik deze moet interpreteren)

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
JPvdGiessen
JPvdGiessen
14 jaren geleden

Hou ons op de hoogte als je een oplossing heb gevonden. Ik heb om deze reden een upgrade voorlopig even uitgesteld.