Video-ipad-apple

Films omzetten voor iPad

2 min leestijd

iPad video specsSlechts een beperkt aantal bestandsformaten kunnen gebruikt worden op de iPad namelijk .m4v, .mp4 en .mov. Hiernaast het overzicht van de video-specificaties voor de iPad. Veel video-bestanden zijn dus niet geschikt om op een iPad af te spelen. Wil je ze wel bekijken dan zal je je bestanden dus moeten omzetten voordat je ze kan importeren in iTunes. Nadat ze zijn geïmporteerd kan je bij het synchroniseren van je iPad aangeven of ze op de iPad moeten worden gezet (onder tab “films”). Hieronder een simpele oplossing waarbij je gebruik maakt van QuickTime en HandBrake.

UPDATE 1 >> check deze iPad apps om films te kijken zonder om te zetten

UPDATE 2 >> in de App Store is het gratis programma MiroVideoConverter (MVC) te vinden. Het is een erg gemakkelijke oplossing die zeker het proberen waard is. AANRADER!

UPDATE 3 >> check mijn instellingen in Handbrake voor effectief DVD naar iPad omzetten.

QuickTime

Ik kwam erachter dat QuickTime (Apple, gratis) voor een groot aantal bestanden de gemakkelijke oplossing is. Als je deze kan openen in QuickTime kan je ze opslaan als een ander bestand. De “structuur” keuze werkt prima als je HD 480p kiest (zie hieronder).

Link : QuickTime pagina op apple.nl

QuickTime - iPad videos

HandBrake

Als je een DVD heb die je wilt omzetten is het gratis programmaatje HandBrake (Mac, Windows, etc) je maatje. Dit programma slaat je DVD op als .mp4 of .mkv. Sla de bestanden op als Apple TV bestand (let op dat je de bestanden niet te groot maakt, is namelijk niet nodig op je iPad) en je bent er klaar voor. Handbrake - picture settingsEen tweede optie is om de DVD te rippen naar een AVI bestand en deze dan in QuickTime weer omzetten.

Update juni 2011:

HandBrake werkt gewoon wel erg handig als je DVD wilt omzetten voor je iPad. Hou rekening met de beperkte ruimte op je iPad. Je kan de target size instellen (in mijn geval: voor een film van een uur wil ik niet meer dan 350 MB gebruiken). Ook de deinterlace instellingen (je weet wel, waardoor je die vervelende horizontale lijntjes in je beeld krijgt) moet je wel netjes instellen. Dat doe je onder de knop “Picture Settings”. Hier mijn instellingen.

target filesize Handbrake

Link : HandBrake homepage

iPad Applicaties

yxplayer voor iPad

Begin augustus is de yxplayer voor iPad beschikbaar geworden. Deze player kan formaten aan als xvid,divx, wmv, h.264 en andere formaten aan. Download in iTunes (€3,99)

CineXPlayer voor iPad

Deze player kan vooral xvid bestanden afspelen en zeggen ook veel andere formaten. Het mooie is: gratis en voor niets. Download in iTunes (gratis)

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

5 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
a3kemp
a3kemp
11 jaren geleden

Ik heb een mp4 bestandje gemaakt,maar Itunes wil het niet op de Ipad syncen.Terwijl er op mn Ipad al een mp4 bestandje draait? Rara

vodtoday
vodtoday
11 jaren geleden

Leuk artikel! Zou eigenlijk het fijnste zijn als je online kunt streamen via diensten als Netflix en Amazon’s LOVEFiLM, maar dat is nog wel even wachten denk ik.

աɨʟʄʀɛɖ 
աɨʟʄʀɛɖ 
12 jaren geleden

Zie dat de CineXPlayer voor zowel iPad als iPhone nu niet meer gratis zijn.

CineXPlayer for iPad kost nu: € 2,99
CineXPlayer for iPhone kost nu: € 1,59

// Wilfred

աɨʟʄʀɛɖ 
աɨʟʄʀɛɖ 
12 jaren geleden

Leuk artikel. Wat goed werkt, als je niet veel ruimte hebt op je iPad: DVD rippen met Handbrake (ik gebruik de AppleTV2 template), plaatsen op een Synology NAS en via b.v. De app Aceplayer streamen naar je iPad. Voorwaarde is natuurlijk wel een (goede) internet verbinding.

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  աɨʟʄʀɛɖ 
12 jaren geleden

Goed idee! Maar je hebt er wel even wat voor nodig natuurlijk. Je zou ook gebruik kunnen maken van de Air Video applicatie (http://www.airvideoapp.com). Daar heb je geen speciale hardware voor nodig, maar vraagt wel goede instellingen van o.a. je router als je deze van buitenshuis wil benaderen.