iPad

Mijn iPad applicaties

4 min leestijd

iPad

Wil je starten met het gebruik van je splinternieuwe iPad? Hier een rijtje met applicaties die ik geweldig vind om verschillende redenen. Enerzijds om het leven gemakkelijker te maken, anderzijds om het leven leuker te maken. Of allebei natuurlijk :) De screenshots staan onderaan dit bericht.

Evernote

Altijd en overal notities bij de hand en notities maken. Vanuit de browser, desktop applicatie, iPhone of iPad… Steeds meer applicaties koppelen met Evernote. Dit is eigenlijk mijn standaard programma om welke notitie dan ook te maken. Denk bijvoorbeeld aan college notities. Met een simpele druk op de knop deel je je notitie(s) met anderen. Download in iTunes (free)

GoodReader for iPad

Een reader die nagenoeg alles leest, maar natuurlijk PDF’s. Vanuit je iTunes kan je documenten toevoegen, maar ook je bijlagen in je mails kun je direct in GoodReader openen. Deze applicatie werkt prima samen met MobileMe iDisk, Google Docs, Dropbox, etc. Download in iTunes (tijdelijke prijs €0,79)

BibleReader

Dé bijbel applicatie voor op de iPad. Met een prachtig interface. Heerlijk om te studeren in de Bijbel. Als je dit programma al op je iPhone of andere smartphone gebruikt kan je met dezelfde gebruikersnaam alles netjes binnenhalen. Je notities kunnen gesynchroniseerd worden met Evernote, dus dat is een mooie combinatie. Daarnaast heb je offline gewoon toegang tot je hele bibliotheek. Daarmee heb je dus altijd beschikking over de Bijbel (ook de NBV is beschikbaar via de in-app-store). Download in iTunes (free)

Logos

Als je Logos Biblesoftware op je desktop computer gebruikt is dit een absolute aanrader. Je hebt namelijk ook toegang tot je bibliotheek met je account van Logos. Download in iTunes (free)

NU HD

Eigenlijk is voor veel internetters nu.nl de actuele nieuwsbron. Nu heeft nu.nl ook een mooie iPad applicatie. Prachtig en functioneel zoals het moet. Download in iTunes (free)

Twitter for iPad TweetDeck for iPad / Echofon pro for Twitter

UPDATE 2 : alle andere Twitter apps heb ik verwijderd na het verschijnen van de officiële Twitter voor iPad app. Zij hebben weer een geweldige standaard neergezet voor een echte iPad app. Download in iTunes (free)

UPDATE 1 : ligt het aan mij, of is de datum & tijd gewoon onzichtbaar in de tweets in TweetDeck? Vreemd, ik kan de instellingen ook niet vinden. Echofon Pro werkt trouwens prima, wel met de opties die nodig zijn en gewoon datum / tijd. Download in iTunes (€3,99)

Bij gemis aan Twitter for iPad gebruik ik TweetDeck als basis twitter applicatie. Je kan meerdere twitter accounts beheren. Download in iTunes (free)

Analytics for iPad

Mooi dashboard voor je Google Analytics. En nog gratis ook, dat verbaasde me omdat veel soortgelijke applicaties een behoorlijke prijs vragen. Download in iTunes (free)

iBooks

De standaard e-reader applicatie van Apple. Hiermee kan je boeken in Apple’s eigen formaat, maar ook in pdf en drm-vrij epub lezen. Dit maakt je iPad de e-reader. Erg comfortabel. Download in iTunes (free)

Kindle

Het antwoord van Amazon op iBooks. Prachtige applicatie die gekoppeld wordt met alle online aankopen uit de Amazon store. Download in iTunes (free)

Instapaper

‘k Ben een fan van Instapaper. Met een klik op een knop een artikel toevoegen om later eens terug te lezen. Je synchroniseert gewoon met je account (werkt in de browser, iPhone, iPad). Download in iTunes (€3,99)

NetNewsWire for iPad

Dé RSS reader voor je iPad. NetNewsWire gebruikt je Google Reader account en synchroniseert dat ook. Dus als je ook de desktop versie van NetNewsWire hebt of online Google Reader verder raadpleegt kan je verder waar je gebleven bent. Download in iTunes (€7,99)

Andere interessante iPad applicaties:

Mashable! for iPad (free)

SlashGear for iPad (free)

TIME Magazine (free)

WIRED Magazine (free)

Google Earth (free)

Planets (free)

Air Video (€2,39)

PS: Ik zal later een rijtje maken van leuke games voor de iPad.
Want ook dat maakt dit apparaat een ongelofelijk leuke gadget.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties