Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Bijbel en iPad, een ideale combinatie

11 augustus 2010

The Atlantic publiceerde twee weken geleden een interessant artikel over het gebruik van de iPad, specifiek het lezen en bestuderen van de Bijbel met dit nieuwe apparaat. Olive Tree, het bedrijf dat de BibleReader voor allerlei verschillende apparaat uitbrengt (iPhone, Windows Mobile, BlackBerry, Android, iPad) doet het goed. De ESV Study Bible for iPad is de best verkopende Bijbel applicatie voor de iPad in de app-store. Dagelijks zouden er zo’n 3000 exemplaren van iPhone en iPad versie van de BibleReader worden gedownload, dat is zowel de gratis als de betaalde versies bij elkaar. Goed voor de Bijbel-verspreiding zal ik maar zeggen :)

steve jobs and biblereader for iPad

Ik zie inderdaad een gezond gebruik van de iPad. Wat meer Nederlands beschikbaar zou leuk zijn. Een oproep aan het Nederlands Bijbel Genootschap om wat sneller op de kansen in te springen. Zo mis ik de NBV bijvoorbeeld in YouVersion en Logos. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn??

 

Hier de beste Bijbel applicaties voor de iPad op een rijtje:

BibleReader (free)
Je hebt hier toegang tot de gratis titels. Via de in-app-store kan je nieuwe titels direct aanschaffen en downloaden. De Statenvertaling is gratis, de Nieuwe Bijbelvertaling kost je €28,99, de NBG51 vertaling €11,99, het Boek vertaling €14,49. Deze applicatie heeft je bibliotheek offline, dat betekent dat je niet afhankelijk bent van Internet om deze te kunnen raadplegen. Dat zou namelijk erg vervelend zijn als je net in de kerkdienst zit en je hebt traag (of geen) verbinding. Daarbij, niet alle iPad versies beschikken over mobiel internet.

BibleReader (€0,79)
Zelfde als hierboven met dit verschil dat deze versie heeft de King James Versie er direct bij heeft. Er zijn ook andere versies met bijvoorbeeld de NIV Family Pack (€11,99) of de ESV Study Bible (€29,99).

Bible HD (free)
Een mooie applicatie van YouVersion.com met veel verschillende vertalingen beschikbaar zoals de NIV, ESV, KJV, AMP, Statenvertaling, etc. Voor een paar versies kan je deze offline beschikbaar maken (dus geen internet verbinding nodig om te raadplegen). Check zelf welke dat zijn (de statenvertaling is trouwens ook gratis offline beschikbaar)

ESV Bible (free)
De enige applicatie (officiële ESV applicatie) waarbij deze vertaling gratis en offline beschikbaar is. Je kan, net als bij de andere applicaties, notities toevoegen, zoeken, etc.

Logos (free)
De officiële applicatie van Logos.com. Meer dan 30 verschillende vertalingen zijn gratis beschikbaar en als je gratis registreert op Logos.com krijg je nog meer toegang tot gratis e-books. Als je de Logos Applicatie gebruikt dan synchroniseert deze applicatie met je bibliotheek. Een deel van de boeken is offline beschikbaar.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Bijbel en iPad, een ideale combinatie

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
0