Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Eerste Magazine van onze kerk

31 augustus 2010

 

Nieuwe Magazine

Na heel wat werk van een aantal mensen ligt er een nieuw magazine voor onze baptisten gemeente in Doetinchem. We komen uit een tijd waarin we een zwart-wit geprint boekje in A5 formaat met veel liefde in MS Word werd samengesteld. De effectiviteit was echter erg laag en teveel intern gericht. We hebben gekozen voor meer kwaliteit in zowel de vormgeving als in de opzet. We kiezen voor een thema per nummer waarin vanuit de verschillende hoeken kan worden gecommuniceerd. Daarnaast is het Magazine ook geschikt om door te geven.

Technisch proces

Voor de mensen die geïnteresseerd in hoe dit georganiseerd is even wat zaken op een rijtje:

  • We werken in het redactie proces alles uit in Google Docs (nooit meer verschillende versies, etc)
  • We hebben een duidelijk redactie voorschrift gemaakt, wat het voor de komende keren veel gemakkelijker moet maken in de uitvoering.
  • Voor de komende nummers staat het thema al vast, alles wat mogelijk geplaatst kan worden of ideeën over een bepaald thema kan nu al in de documenten worden toegevoegd.
  • De vormgeving wordt door iemand uit de gemeente gedaan met ruimte ervaring met Adobe InDesign. Het is daarmee ook overdraagbaar aan anderen die dit kunnen.
Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Eerste Magazine van onze kerk

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0