Productiviteit apps iPad

iPad productiviteit

2 min leestijd

De iPad heeft snel zijn plekje veroverd (ook bij de kids trouwens). En niet in de minste plaats vanwege de hulp bij productiviteit. Deze apps maken het gewone leven je bijzonder gemakkelijk, waar je ook bent. Dit zijn mijn aanraders:

Quickoffice Connect Mobile Suite for iPad

Ik maak veel gebruik van iDisk (mobileme) en Google Docs. Met Quickoffice HD heb je een office pakket die je toestaat om je online bestanden te bewerken en nieuwe aan te maken. Dat is trouwens een grote tekortkoming de iWorks apps van Apple zelf. Dat je niet je bestanden van iDisk kan bewerken is echt vervelend. Het zal best met een omweg moeten kunnen, maar dat is niet behulpzaam. Quickoffice geeft je beperkte opmaak mogelijkheden. De finale bewerking zal je denk ik willen doen op je desktop computer als het om een goede opmaak gaat. Download in iTunes (€11,99)

Quickoffice Connect Mobile Suite for iPad

 

OmniFocus for iPad

Ja, het is een van de duurste apps voor je iPad. Denk er daarom goed over na of je deze app wilt gebruiken. OmniFocus is een typische GTD (Getting Things Done) applicatie. Een multi-dimensionale takenlijst. Deze synchroniseert met je iPhone en desktop als je daar ook OmniFocus hebt draaien. Aangezien ik daar al lang gebruik van maak, heb ik deze ook aangeschaft. De applicatie is rijk en compleet en helpt om orde te scheppen in de veelheid van taken. Download in iTunes (€31,99)

OmniFocus for iPad

 

Evernote

Het is een van de applicaties die ik in de onderbalk heb gezet, zodat deze altijd snel bereikbaar is. Altijd en overal notities bij de hand en notities maken. Vanuit de browser, desktop applicatie, iPhone of iPad… Steeds meer applicaties koppelen met Evernote. Dit is eigenlijk mijn standaard programma om welke notitie dan ook te maken. Denk bijvoorbeeld aan college notities. Met een simpele druk op de knop deel je je notitie(s) met anderen. Download in iTunes (gratis)

Evernote

 

1Password for iPad

Heb je ook zoveel inlogcodes, wachtwoorden, serie-nummers, etc? 1Password for iPad helpt mij in ieder geval uit de brand. Ook op de desktop gebruik ik dit programma die gemakkelijk en veilig al je codes bewaart en snel beschikbaar maakt op bijvoorbeeld in Firefox en Safari in te loggen. 1Password for iPad synchroniseert met je desktop applicatie zodat je up-to-date blijft en nooit meer verlegen zit om dat ene wachtwoord. Download in iTunes (€7,99)

1Password for iPad

 

MobileMe iDisk

Officiële Apple applicatie die toegang geeft tot al je bestanden op je iDisk. Je kunt je bestanden bekijken of openen in andere apps zoals Pages. Nadeel daarvan is dat je dan een locale kopie maakt en niet online terug jan zetten. Je hebt hier natuurlijk wel een iDisk abonnement voor nodig. Download in iTunes (free)

MobileMe iDisk

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -