flipboard_on_ipad_400

Sociale Netwerken op de iPad

2 min leestijd

Ben je sociale netwerker? Gebruik je Twitter, Facebook, Hyves?? Hier mijn apps voor de iPad voor het bijhouden van de sociale connecties die ik heb. Nu moet ik je zeggen dat vanwege de schermgrootte van de iPad vaak de sites zelf prima te raadplegen zijn, op de een of andere manier je een applicatie eerder gebruikt voor de netwerken. Naast dit lijstje zijn er natuurlijk veel meer opties, er is keuze genoeg!

Flipboard

Dit is een wonderlijk programma en voelt als een persoonlijk interactief magazine. Dit programma laat zien wat innovatie is en maakt van je iPad het apparaat waar je van geniet. Je kan je in Flipboard abonneren op verschillende nieuwsbronnen en daarbij kan je ook je Facebook en Twitter updates laten meelopen. Het is mijn belangrijkste bron geworden om even alles bij te houden, te reageren op berichten, berichten te “retweeten” of even op “like” te klikken. Download in iTunes (gratis)

[ba-youtubeflex videoid=”v2vpvEDS00o”]

Twitter

Eindelijk de officiële Twitter applicatie voor de iPad. Het is een hoogstandje geworden qua interface. Zelf moest ik even wennen maar heb nu mijn andere Twitter apps verwijderd. Niet meer nodig, want deze werkt uitstekend! Download in iTunes (gratis)

[ba-youtubeflex videoid=”ehVbbOi-klY”]

Friendly – Facebook Browser

Voor facebook is geen officiële applicatie beschikbaar. Wel een aantal applicaties die de site optimaliseren in de presentatie. Ik heb hier Friendly staan. Werkt prima, uitstekend. Maarrrrr… ik vraag me af wat ik nu eigenlijk meer kan of sneller kan als gewoon in de browser. Maar goed, hier toch even de suggestie. Download in iTunes (€0,79)

[ba-youtubeflex videoid=”Ht4w1OXTHrw”]

IM+

Voor de chatters. State-of-the-art en alles in een. Ik denk een van de beste programma’s in zijn soort met ondersteuning voor GTalk, MSN, iChat, ICQ, Facebook chat, Skype, etc. Je moet er wel even wat voor neerleggen. Download in iTunes (light – gratis / Pro – €7,99)

[ba-youtubeflex videoid=”9Klj5XM5UjU”]

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -