ik wil niet meer

Zelfmoord als oplossing?

2 min leestijd

depressie

Het is altijd zuur en aangrijpend als je leest dat iemand het leven niet meer ziet zitten. Vandaag het bericht dat Antonie Kamerling zelfmoord heeft gepleegd. Alle nieuwssites pakken het op, met alle geschokte en emotionele reacties daarbij. En dat is het ook!

In de reacties op onze sites als ikzoekgod.nl zien we een groot percentage aan mensen die reageren vanuit hun nood die vaak eenzaam is. Als ik het goed heb zijn ongeveer eenderde van de mensen die op zoek gaan naar God en op onze sites komen aan het worstelen met concrete zelfmoord gedachten (soms met de letterlijke vraag hoe je pijnloos een eind aan je leven kunt maken) of met grote depressiviteit. Daarvoor hebben we trouwens ook een speciale website ontwikkeld, namelijk ik-wil-dood.nl.

zelfdoding in 2009Aantal zelfdodingen in Nederland in 2009 (cijfers CBS)

Zelfmoord lijkt een oplossing voor de onoplosbare problemen. Nergens meer druk om te hoeven maken, en je verdwijnt in het niets. Naast het feit dat de dood niet het einde is geloof ik dat het leven wel vol hoop, energie, liefde en doel kan zijn. Daar is het leven voor en daar is een weg naartoe. Het lijkt soms een groot onontdekt geheim!

Even een stapje dieper. Is het idee en het doel van het leven niet in door de bedenker van het leven duidelijk gemaakt? De bedenker van het leven, de schepper stuurde een wel heel bijzondere boodschapper om dit duidelijk te maken. Jezus, dat is deze boodschapper, zei het onder meer zo:”Ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.” Wil je dit verder ontdekken? Lees hoe dat kan.

2 reacties

  1. M op 09-06-2015 om 00:35

    Ik begrijp het waarom mensen zelfmoord plegen, het leven is voor sommige gewoon kut netals de mijne.    • Wouter van der Toorn op 09-06-2015 om 14:41

      Hey M. Ik vind het echt rot voor je om het te lezen. Het is maar een zinnetje wat je hier post. Maar er zit wel een verhaal van je achter. ‘k Hoop dat het je goed gaat. En schroom niet om een persoonlijk bericht te sturen.