ik wil niet meer

Zelfmoord als oplossing?

2 min leestijd

depressie

Het is altijd zuur en aangrijpend als je leest dat iemand het leven niet meer ziet zitten. Vandaag het bericht dat Antonie Kamerling zelfmoord heeft gepleegd. Alle nieuwssites pakken het op, met alle geschokte en emotionele reacties daarbij. En dat is het ook!

In de reacties op onze sites als ikzoekgod.nl zien we een groot percentage aan mensen die reageren vanuit hun nood die vaak eenzaam is. Als ik het goed heb zijn ongeveer eenderde van de mensen die op zoek gaan naar God en op onze sites komen aan het worstelen met concrete zelfmoord gedachten (soms met de letterlijke vraag hoe je pijnloos een eind aan je leven kunt maken) of met grote depressiviteit. Daarvoor hebben we trouwens ook een speciale website ontwikkeld, namelijk ik-wil-dood.nl.

zelfdoding in 2009Aantal zelfdodingen in Nederland in 2009 (cijfers CBS)

Zelfmoord lijkt een oplossing voor de onoplosbare problemen. Nergens meer druk om te hoeven maken, en je verdwijnt in het niets. Naast het feit dat de dood niet het einde is geloof ik dat het leven wel vol hoop, energie, liefde en doel kan zijn. Daar is het leven voor en daar is een weg naartoe. Het lijkt soms een groot onontdekt geheim!

Even een stapje dieper. Is het idee en het doel van het leven niet in door de bedenker van het leven duidelijk gemaakt? De bedenker van het leven, de schepper stuurde een wel heel bijzondere boodschapper om dit duidelijk te maken. Jezus, dat is deze boodschapper, zei het onder meer zo:”Ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.” Wil je dit verder ontdekken? Lees hoe dat kan.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

3 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Onlythelonely
Onlythelonely
3 jaren geleden

Het leven is idd kut, vooral in deze corona crisis. Het is niet de corona, maar de eenzaamheidsvirus. Ik heb nu ontdekt wie mijn echte vrienden zijn, er zijn slechts 2 over. Ik zie ze weinig, ze hebben het te druk met familie en oppassen op de kleinkinderen. Het zijn 2 schatten hoor. Laat ik dat wel even genoemd hebben. Maar ik zie zeer weinig mensen. Mijn kinderen leiden hun eigen leven en hebben niet… Lees verder »

M
M
9 jaren geleden

Ik begrijp het waarom mensen zelfmoord plegen, het leven is voor sommige gewoon kut netals de mijne.