iPad startersbijbel Magazine

1e stap in iPad Magazine ontwikkelen

2 min leestijd

iPad startersbijbel Magazine

Lang heb ik wat jaloers gekeken naar de mooie Time Magazine en Wired Magazines voor iPad. Ontwikkeld met een zeer professioneel en ook prijzig pakket dat gebaseerd is op Adobe Indesign. Het framework daarvoor wordt aangeleverd door WoodWing, een Nederlands bedrijf, dat wel de standaard neerzet voor Magazines voor iPad. Eerder heb ik een aantal mooie iPad Magazines op een rijtje gezet. Ondertussen zijn er heel wat bij gekomen.

Nu ben ik erg gelukkig dat er ondertussen een aantal Open Source oplossingen beschikbaar komen. En dat is het juiste werk wat mij betreft. Ik heb gekeken naar twee beschikbare oplossingen. Welke je gebruikt is afhankelijk van wat je wilt opleveren. Ik heb nog niet geprobeerd een applicaties in te sturen bij Apple, ik hoop dat dat verder probleemloos zal zijn.

 

Open Source Framework voor e-book

Wil je primair tekst vertonen zoals een e-book, dan zou je kunnen kijken naar het Baker Ebook Framework. Hiermee bouw je een e-book in html5. Met html5 heb je gemakkelijke tags beschikbaar voor o.a. audio, video en animatie, waarmee je dus een aantrekkelijke presentatie kan maken. Een eerste opzet die ik zelf heb gemaakt zie je hieronder. Het is een speciaal voor iPad ontwikkeld Startersbijbel.nl Magazine dat informatie, filmpjes, weetjes, etc. Ik hoop er nog extra informatie en interactiviteit aan toe te voegen, maar dat zit in de pijplijn. Ik ben erg benieuwd naar je reactie en suggestie.

Open Source Framework voor mobiele applicaties

Wil je primair functionaliteit in je applicatie stoppen, kijk dan eens naar het PhoneGap framework. Hiermee bouw je niet alleen voor iPad of iPhone, maar bouw je zogenoemde cross-platform mobiele applicaties. Met dit framework bouw je je applicaties in html en javascript.

[videofile width=”500″ height=”670″]http://creatov.nl/downloads/2010-11-17-sb-mag.mp4[/videofile]

PS: het filmpje is te vinden op creatov.nl.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -