Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Waar haal je plaatjes vandaan?

2 november 2010

Dat is een goede vraag: waar haal jij je plaatjes of afbeeldingen vandaan? Hieronder een kort overzicht van plekken waar je (gratis) afbeeldingen vandaan kan halen. Let op dat je goed omgaat met copyright die rusten op afbeeldingen. Je kan dus niet zomaar alles overal vandaan halen.

images zoekenGoogle afbeeldingen

Via Google afbeeldingen kan je gewoon zoeken op afbeeldingen. Het mooie is dat je allerlei filters kan instellen zoals formaat, soort en kleur, om te vinden wat je nodig hebt. Niet voor niets staat echter genoemd “Deze afbeelding kan auteursrechtelijk zijn beschermd.”

Stock.xchng

De grootste site waar je gratis stock-foto’s kan downloaden is sxc.hu. Je moet hier een account aanmaken, vervolgens kan je zoeken door een ongelofelijke hoeveelheid afbeeldingen. Let wel op dat de uploaders (de mensen die hun foto’s delen) zelf de rechten aangeven. Zo moet je bij sommige afbeeldingen altijd een bronvermelding plaatsen, bij anderen moet je eerst expliciet toestemming vragen.

creativemyk.com

Een mooie site waar christelijke artiesten hun werk delen (veelal gemaakt en gebruikt in kerken, diensten of ander christelijk werk) is creativemyk.com. Naast foto’s zijn er veel originele bestanden (photoshop of illustrator bestanden) die je kan downloaden. Deze site gebruik ik behoorlijk vaak.

findicons.com

Zoek je iconen dan zou je eens naar findicons.com moeten gaan. Het is een zoekmachine voor uitsluitend iconen in verschillende formaten. Mooi voor bijvoorbeeld elementen in je PowerPoint presentatie.

texturelovers.com

Texture, patronen voor bijvoorbeeld achtergronden, kun je in een grote hoeveelheid vinden op texturelovers.com.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
1 Comments

Waar haal je plaatjes vandaan?

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
1