ipad muziek

Muziek op de iPad

2 min leestijd

Ik zal het niet nog een keer vertellen dat de iPad een wonderschoon apparaatje is. En ook niet dat je er ongelofelijk veel mee kan. Hieronder echter wel een overzicht van apps / programmaatjes om muziek te maken en van muziek te genieten op je iPad en met je iPad.

ipad muziek

GarageBand

Bij de lancering van de iPad 2, maart 2011, heeft Apple het programma GarageBand voor iPad gelanceerd. GarageBand ken je wellicht als het state-of-the-art muziek programma voor de Mac (onderdeel van iLife), dit is een ongelofelijk mooi stuk werk waarbij je je iPad omtovert tot een mini-studio. Download in iTunes (€3,99)

[ba-youtubeflex videoid=”ZMRTvU17dMI”]

iMS-20

In november 2010 lanceerde Korg de iMS-20 iPad applicatie, de digitale versie van de legendarische MS-20 analoge synthesizer (check). Tot eind januari 2011 voor ‘slechts’ €12,99 te krijgen, daarna wordt deze €25,99. Het is even wennen, maar het is ongelofelijk leuk werken. Plug je iPad in je boxen en gaan met die banaan. Download in iTunes (€12,99)

[ba-youtubeflex videoid=”hJSyPW4BFgo”]

iELECTRIBE

Voor de echte muziekliefhebbers gaat nogal eens wat geld zitten in prachtige hardware. De Korg Electribe Music Production Sampler bestond al even (check), maar is nogal prijzig (zo’n $500,-). Nu voor een fractie van deze prijs krijg je er een op je iPad. Een bijzondere applicatie voor dance-liefhebbers. Download in iTunes (€15,99)

[ba-youtubeflex videoid=”Qk6s1i21hmM”]

Magic Fiddle

Ontwikkelaar Smule had een grote hit met de iPhone app Ocarina (zou je eens moeten checken), nu komen ze met Magic Fiddle. En geloof me, dit is echt nog niet heel gemakkelijk hoor. Voor €2,39 heb je wel je eigen viooltje bij de hand. Pas op, niet te vals spelen hoor. Download in iTunes (€2,39)

[ba-youtubeflex videoid=”hnMzSUrevNA”]

djay

Wil je gewoon lekker plaatjes draaien op een of andere feestje? De zojuist beschikbaar gekomen digitale DJ maakt gebruik van je muziek bibliotheek van je iPad. En als een heuse DJ kan je je plaatjes draaien zoals jij wilt. Download in iTunes (€15,99)

[ba-youtubeflex videoid=”E2KEVUmYKCA”]

TuneIn Radio

Een van de beste Radio applicaties in de App-store. Werkt netjes in de achtergrond. En… je kan direct live de radio pauzeren, opnemen en opslaan. Met meer dan 40.000 stations in het lijstje heb je keuze zat! Download in iTunes (€1,59)

forScore

Check ook nog forScore (€3,99), de iPad applicatie voor bladmuziek. Als je het echt goed wil doen schaf je bij deze applicatie de speciale standaard aan en het pedaaltje waarmee je met je voet de bladzijden kan omslaan. Het moet niet (te) gekker worden!

iKlip

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties