oliebollen

Voorbereiden op een beter jaar

2 min leestijd

oliebollen

Hoe kan je je voorbereiden op een beter jaar? En wat zijn je plannen voor het nieuwe jaar voor al die verschillende gebieden van je leven:

  • Geestelijk / Spiritueel
  • Persoonlijk
  • Huwelijk / relaties
  • Goede voornemensFysiek / lichamelijk
  • Emotioneel
  • Financieel
  • Professioneel

Misschien moet je er maar drie tot vijf uit kiezen voor concrete doelen. Schrijf ze op en bekijk iedere maand de doelen die je hebt geformuleerd. Ben je dichter bij je doel gekomen? Of mag iets wat meer aandacht? Je doelen kan je algemeen maken. Bijvoorbeeld de Bijbel in een jaar lezen of schuldenvrij worden of een boek schrijven. Soms is het ook goed om deze zo concreet mogelijk te maken. Maak ze niet te moeilijk, want dan ben je vooral jezelf aan het frustreren.

Als het bijvoorbeeld gaat om schuld afbetalen, zet een datum waarop je je schuld wil hebben afbetaald en het bedrag. Wat betekent dat voor iedere week of maand. Je ziet dan hoeveel je minder moet uitgeven.

Werken aan je huwelijk? Neem je bijvoorbeeld voor om voor zomer 2011 een weekend met je partner weg te plannen. Deze zet je voor eind januari in jullie agenda.

Je zou met jezelf ook afspraken kunnen maken die je helpen om een gezonde balans te vinden voor je leven en die je ook helpen om je doelen te bereiken. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af om geen mail, Twitter, Hyves of Facebook te checken voor je een stuk uit de Bijbel hebt gelezen. Of spreek met jezelf af om maximaal eens in de twee weken bij de McDonalds te eten. Deze dingen maken het jezelf duidelijk. Het blijft niet in de lucht hangen.

Wat zijn jouw doelen voor het nieuwe jaar? Zou je ze willen delen? Dan kan ik je er wellicht op een geschikt moment aan helpen herinneren.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pieter
Pieter
8 jaren geleden

Maak van 2011 gewoon 2016.