Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Gutenberg Bible (en meer) op iPad en iPhone

12 januari 2011

famous books - iPad app

Een mooie applicatie als je van historie houdt, “Famous Books – Treasures of the Bavarian State Library“.  Het is een applicatie van de staatsbibliotheek uit Beieren en bevat heel wat manuscripten waaronder de Gutenberg Bijbel uit 1454. Deze Bijbel was de eerste Bijbel die gebruik maakte van de boekdrukkunst.

Je kan de documenten tot in redelijk detail inzoomen en raadplegen. De navigatie is duidelijk en helder. Erg mooi, zo’n digitale bibliotheek in mijn iPad of iPhone. En nog gratis ook. Download in iTunes (gratis)

PS: op bijbelsdigitaal.nl (een site van het Nederlands Bijbelgenootschap) zijn oude Nederlandse Bijbels beschikbaar waaronder de Delftse bijbel (1477), de Liesveltbijbel (1542) en de Statenvertaling (1637)

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Gutenberg Bible (en meer) op iPad en iPh…

door Wouter van der Toorn Leestijd: <1 min
0