famous books - iPad app

Gutenberg Bible (en meer) op iPad en iPhone

1 min leestijd

famous books - iPad app

Een mooie applicatie als je van historie houdt, “Famous Books – Treasures of the Bavarian State Library“.  Het is een applicatie van de staatsbibliotheek uit Beieren en bevat heel wat manuscripten waaronder de Gutenberg Bijbel uit 1454. Deze Bijbel was de eerste Bijbel die gebruik maakte van de boekdrukkunst.

Je kan de documenten tot in redelijk detail inzoomen en raadplegen. De navigatie is duidelijk en helder. Erg mooi, zo’n digitale bibliotheek in mijn iPad of iPhone. En nog gratis ook. Download in iTunes (gratis)

PS: op bijbelsdigitaal.nl (een site van het Nederlands Bijbelgenootschap) zijn oude Nederlandse Bijbels beschikbaar waaronder de Delftse bijbel (1477), de Liesveltbijbel (1542) en de Statenvertaling (1637)

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]