Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Printen vanaf iPad

31 januari 2011

Het is standaard nog niet erg simpel om te printen vanaf je iPad. Je hebt er speciale programmaatjes voor (zoals PrintCentral, €7,99 in de App Store) maar mijn ervaring hiermee is niet echt super. Nu heb ik het volgende progje ontdekt en het gaat super. En daarmee bedoel ik dat ook de lay-out klopt. Dus weinig speciaals verder doen. Mijn mooie HP LaserJet staat nu als gewone AirPrint printer in de lijst.

AirPrint

Het gaat om het programmaatje AirPrint Activator (Mac OS X). Je moet eenmaal dit programma draaien, waarschijnlijk je printer nog een keer installeren, en voila. Dat betekent dat je met de AirPrint functionaliteit vanuit de meeste programma’s kan printen op een printer die aan je Mac is aangesloten. Erg mooi en lekker snel. Bij deze een snelle tip voor veel plezier.

UPDATE 23-11-2011: Ik gebruik nu het programmaatje Printopia… Je kan zo gemakkelijk printen vanaf je iPhone en iPad. Of… opslaan als PDF op je Mac. Je kan gratis een demo uitproberen (zou ik eerst doen). Verder kost Printopia $19,95. Meer op www.ecamm.com/mac/printopia

printopia

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
2 Comments
    1. Wouter van der Toorn

      Voor Windows zou je AirPrint Activator kunnen gebruiken. Wel Duits, maar is voor nu nog steeds de enige die ik kan vinden: http://www.macerkopf.de/airprint-ios-4-2-1-hack-fuer-windows-user-02481.html

Printen vanaf iPad

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
2