AirPrintActivator

Printen vanaf iPad

1 min leestijd

Het is standaard nog niet erg simpel om te printen vanaf je iPad. Je hebt er speciale programmaatjes voor (zoals PrintCentral, €7,99 in de App Store) maar mijn ervaring hiermee is niet echt super. Nu heb ik het volgende progje ontdekt en het gaat super. En daarmee bedoel ik dat ook de lay-out klopt. Dus weinig speciaals verder doen. Mijn mooie HP LaserJet staat nu als gewone AirPrint printer in de lijst.

AirPrint

Het gaat om het programmaatje AirPrint Activator (Mac OS X). Je moet eenmaal dit programma draaien, waarschijnlijk je printer nog een keer installeren, en voila. Dat betekent dat je met de AirPrint functionaliteit vanuit de meeste programma’s kan printen op een printer die aan je Mac is aangesloten. Erg mooi en lekker snel. Bij deze een snelle tip voor veel plezier.

UPDATE 23-11-2011: Ik gebruik nu het programmaatje Printopia… Je kan zo gemakkelijk printen vanaf je iPhone en iPad. Of… opslaan als PDF op je Mac. Je kan gratis een demo uitproberen (zou ik eerst doen). Verder kost Printopia $19,95. Meer op www.ecamm.com/mac/printopia

printopia

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
H Wijers
H Wijers
12 jaren geleden

Werkt dit ook voor Windows?

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  H Wijers
12 jaren geleden

Voor Windows zou je AirPrint Activator kunnen gebruiken. Wel Duits, maar is voor nu nog steeds de enige die ik kan vinden: http://www.macerkopf.de/airprint-ios-4-2-1-hack-fuer-windows-user-02481.html