bidden gevouwen handen

Wat is bidden?

1 min leestijd

Wat bidden is? Het volgende filmpje vond ik erg mooi gemaakt. Mooi in zijn eenvoud. Het is ontspannen om te zien hoe bidden werkt.

‘k Merk dat we soms een wat vreemde ‘bid-cultuur’ hebben. Als ik de Bijbel goed begrijp worden onze stereotiepe gebedshoudingen niet beschreven. Er wordt hardop gesproken als er gebeden wordt (‘in je hoofd bidden’ is er dus niet bij), de handen opgeheven (dus niet gevouwen), ogen naar boven (en niet gesloten). Enerzijds grappig, anderzijds ook wel iets vreemds en een tekortkoming.

De Joodse cultuur is een spreek cultuur. Van alles wat Jezus deed in zijn bediening staat er één ding centraal: Hij spreekt. In de schepping van deze wereld precies hetzelfde: God spreekt en het is er. Waarom zouden wij het anders leren?

https://www.youtube.com/watch?v=2W1bY9J6i3s

Wist je dat je gelooft met je hart, maar dat dat wat je belijdt (dus uitspreekt) je redt? Check zelf maar in Romeinen 10:9-10. Het is dus belangrijk om te spreken. Juist ook in gebeden. Het is een van de eerste dingen in discipelschap die we leren en doorgeven. Er zit vaak veel strijd om. Maar de uitkomst is vrijheid!

PS : Dit filmpje kan ik niet achterhouden na het vorige. Een mooi filmpje op het liedje “Pray where you are” van The Lost Dogs. Volgens mij is dat 20 jaar geleden of zo. Maar nog steeds errug leuk!

 Bron eerste filmpje: kore.uk.com/roots.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties