Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Mijn selectie Bijbel apps voor iPad

9 februari 2011

De iPad is een prachtig apparaat om je Bijbel op te lezen. Tijd om de beste Bijbel applicaties allemaal op een rijtje te zetten. Klik op de icons om te applicatie te downloaden. Al deze genoemde apps zijn gratis te downloaden:

bijbel apps iPadBibleReader

biblereader-iPadBibleReader van Olive Tree Bible Software is mijn absolute nummer 1. Wil je intensief de Bijbel lezen, bestuderen, onderstrepen, notities maken, bladwijzers gebruiken… dan moet je deze applicatie hebben. Al je notities en highlights (onderstrepen) worden gesynchroniseerd met de server waardoor je notities op bijvoorbeeld je iPhone altijd zijn bijgewerkt als je nieuwe info hebt toegevoegd in je iPad. De split-screen optie maakt het gemakkelijk om naast je bijbel in vertaling naar keuze een andere vertaling te openen, een commentaar open te hebben of notities te maken. Met name dat laatste is ideaal als je een preek of studie wilt voorbereiden. Er zijn verschillende versies van BibleReader. Prima om de gratis te nemen en of via de in-app-store je bibliotheek aan te schaffen of (en dat doe ik zelf liever) via olivetree.com. Hou de site / tweets van OliveTree in de gaten, want zeer regelmatig hebben ze erg interessante aanbiedingen. Dat zijn de juiste momenten om je bibliotheek uit te breiden. PS: via opties kan je bijzonder veel instellen naar je eigen smaak, waaronder multi-touch besturing waardoor je snel en effectief kan bladeren door je bijbels en boeken. Download

Logos Bible Software

Logos-iPadBen je de Kindle of iBook applicatie gewend, Logos lijkt er erg op. Het leuke van Logos is dat er een behoorlijke hoeveelheid vertalingen (40 vertalingen worden bij installatie meegeleverd) en commentaren gratis te krijgen zijn. En als je de Mac-versie hebt is je bibliotheek ook op je iPad beschikbaar. Je hebt hiervoor wel een Logos.com account nodig, maar dat is verder gratis (en je krijgt 30+ andere titels geleverd). Voor de meeste titels kan je kiezen voor offline beschikbaarheid, wat betekent dat je geen internet verbinding nodig hebt om deze te raadplegen. Dat is echter niet standaard het geval. In de laatste update is ook in Logos de split-screen optie gekomen, wat de bekende voordelen heeft. Deze app staat voor mij naast BibleReader. De bibliotheek is gigantisch! Je kan echter geen notities en highlights plaatsen. Dat is iets wat ik best mis. Het zal me niet verbazen dat het op termijn ook wordt toegevoegd. Download

Blue Letter Bible HD

BlueLetterBible-iPadDe Blue Letter Bible wordt geleverd met meer dan 30 verschillende vertalingen (zowel offline als online beschikbaar) en komt met de content van blueletterbible.org, een ongelofelijk uitgebreide bron van informatie voor Bijbeltijgers met parallel vertalingen met de grondteksten, commentaren, uitgebreide zoekfuncties en verwijzingen. De applicatie is gratis en de bibliotheek ook. Verder heeft de applicatie weinig opties. Download

Bible HD

Bible HD iPadDe Bible applicatie van LifeChurch.tv is een andere populaire applicatie. Zelf ben ik nooit echt aan deze applicatie begonnen, omdat mijn voorkeuren hierboven staan. Deze applicatie is onderdeel van YouVersion.com, een sociaal bijbel platform en zeker de moeite waard. Deze applicatie heeft wel allerlei opties zoals notities, leesplannen voor de Bijbel. Alles netjes gesynchroniseerd met de site. Download

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
5 Comments
  1. Wouter van der Toorn

   Ja klopt, heb ik later over geschreven http://creatov.nl/2011/08/pomegranate-bijbel-app-voor-ipad/. Toen was er nog maar weinig beschikbaar. Heb jij hier ervaring mee? Want ik ken in NL nog niemand die em echt gebruikt.

  2. Hannah Zandbergen

   Heb er wel eens mee gewerkt, ziet er wel heel mooi uit! Je kunt tot 6 vertalingen naast elkaar bekijken. En ook comments plaatsen, extra materiaal lezen enz. En er zit een leuk scrolwiel op :-)

 1. J.C. Pattenier

  Een schitterde vertaling mét o.a. Interlineaire vertaling en verwijsteksten, voetnoten etc. (Nog alleen in het Engels momenteel) met 5 vertalingen

  1. J.C. Pattenier

   Deze vertaling is te vinden onder JW LIBRARY
   Ik had verwacht dat het erbij zou staan, vandaar dit naschrift.

Mijn selectie Bijbel apps voor iPad

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
5