whyjesus-logo-45

Doorbraak internetevangelisatie in Israel

2 min leestijd

Hieronder een persbericht van Agapè die vandaag is verstuurd over de lancering van twee Hebreeuwse sites. Het zijn de broertjes van de sites die we in Nederland kennen als IkzoekGod.nl en WaaromJezus.nl.

Macbook met screen whygod.co.il

Maandelijks wordt meer dan 50 miljoen keer het woord ‘God’ ingetypt op Google. De zoekers naar God worden via het wereldwijde initiatief Jesus.net en verschillende websites uiteindelijk geleid naar een plaatselijke kerk. Sinds vandaag kunnen ook Hebreeuwssprekende mensen die op zoek zijn naar God deze weg in hun eigen taal bewandelen.

Stichting Agapè heeft de handen ineengeslagen met Messias-belijdende joden in Israël. Samen willen ze de Joodse bevolking via internet kennis laten maken met de God van de Bijbel en Yeshua (de naam die Joden gebruiken voor Jezus). Met partnerorganisatie TopMission (uit Frankrijk) is een netwerk van websites gelanceerd, dat Joden helpt bij het ontdekken van waar het in het leven om gaat en welke rol God en zijn Zoon Yeshua hierin kunnen spelen.

De projectverantwoordelijke in Israël is enthousiast over de kansen die het internet biedt om zijn landgenoten te bereiken met het Goede Nieuws. Hij vertelt: “Als mensen vroeger iets wilden weten, keken ze in de encyclopedie. Maar vandaag de dag gaat vrijwel iedereen via internet op zoek naar antwoorden. Daarom is het internet ook uitermate geschikt om het Evangelie door te geven aan mensen die op zoek zijn. Met de websites www.whyGod.co.il en www.whyYeshua.co.il willen we mensen in Israël de kans bieden om kennis te maken met de Goede Boodschap. Er zit een team getrainde e-coaches klaar achter de computer om zoekende mensen verder te helpen.

WhyGod.co.il verhaalt op een toegankelijke en moderne wijze over de liefde van God voor mensen. Via deze website kunnen bezoekers ook een gebed tot God bidden. Als vervolg op deze site worden bezoekers uitgenodigd om deel te nemen aan een WaaromJezus-internetcursus van vijf weken, genaamd WhyYeshua. Tijdens de WhyYeshua-cursus worden zij gekoppeld aan een persoonlijke online coach die in gesprek met hen gaat via e-mail, een chat en een forum. Na afloop van de cursus worden deelnemers uitgenodigd voor een offline ontmoeting met plaatselijke gelovigen.

De komende maanden zullen meer sites toegevoegd worden aan dit online netwerk, zodat online zoekers naar God nog beter geholpen kunnen worden.

De websites vormen een onderdeel van een wereldwijd samenwerkingsverband Jesus.net, waarbinnen op dit moment veertig organisaties aangesloten zijn die verschillende evangeliserende websites aan elkaar verbinden. Een (be)zoeker wordt stap voor stap richting God en de plaatselijke kerk geleid.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -