religies in cyberspace - Europa

Jezus in cyberspace

1 min leestijd

Religies in de cyberspace. Welke religie is waar vooral vertegenwoordigd? Deze kaarten komen van floatingsheep.org en is gebaseerd op Google informatie. Europa, het zal niet verbazen, is in de ban van Jezus (ik werk er eerlijk gezegd ook heerlijk aan mee). Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn moslim gebieden en hebben meer sites waar Allah het thema is. Het interessante is wel als je Europa vergelijkt met de rest van de wereld dat Europa het minst homogeen is. Wellicht is dat onze grote uitdaging in Europa/ We hebben meer dan waar dan ook rekening te houden met het feit dat het christelijk geloof een van de opties is in plaats van de collectieve overtuiging.

religies in cyberspace - EuropaKlik voor grote versie

Boeddha is vooral vertegenwoordigd in Oost-Azië, Hindu in Zuid-Azië. Het lijken op deze manier erg homogene gebieden te zijn die zich vooral richten op één bepaalde religie.

infographic religie in cyberspace wereldwijdKlik voor grote versie

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -