Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Startersbijbel.nl: een frisse start met de Bijbel

4 april 2011

DOORN, 31 maart – Wat is de Bijbel? Hoe is deze ontstaan? Wat staat erin? Dit zijn vragen die in Startersbijbel.nl behandeld worden. Deze online cursus biedt iedereen de kans om voor het eerst of opnieuw kennis te maken met de Bijbel.

Als mensen God willen leren kennen zeggen christenen vaak: ‘Je moet de Bijbel lezen.’ Dat is helemaal waar, maar hoe doe je dat dan? Lees je de Bijbel zoals een gewoon boek, van voren naar achteren – en strand je dan in Leviticus als je geluk hebt? Of lees je dit boek anders?
Wouter van der Toorn van Agapè heeft het afgelopen jaar interactieve, laagdrempelige cursus ontwikkeld om de Bijbel te lezen, de schatten er in te ontdekken en zo te leren luisteren naar wat God door de Bijbel tot mensen te zeggen heeft.

[youtube width=”620″ height=”485″]http://www.youtube.com/watch?v=WL0vBprBOeU[/youtube]

De cursus bestaat uit acht lessen met per les drie leesopdrachten. Met een vaste e-coach gaat de cursist door het evangelie van Johannes heen. Aan de hand van vragen bij de bijbelteksten ontdekt hij dat de Bijbel niet zomaar een boek is.

Er is ook een mogelijkheid om eerst kennis te maken met de cursus en een proefles te volgen. Deze is dan zonder begeleiding van een persoonlijke mentor.

In de afgelopen maanden is de site getest door een aantal deelnemers. De reacties waren erg positief.

”Ik vind het een heel goede en mooie cursus. Ik leer er dagelijks veel van. Ook de toelichtingen die je geeft bij de antwoorden zijn zeer leerzaam.” Sommige mensen gebruiken de cursus zowel “online” als “offline: “Ik doe nog steeds met plezier mee aan de cursus. Gaaf om te zien dat ik weer nieuwe dingen kan leren en ontdekken. Ik praat er vaak met mijn vrouw over, zodat ook zij kan delen in de lessen die ik leer.”

Startersbijbel.nl is een concept van Agapè. De website is een onderdeel van het wereldwijde samenwerkingsverband Jesus.net. Daarbij zijn op dit moment veertig organisaties aangesloten die verschillende evangeliserende websites aan elkaar verbinden. Een (be)zoeker wordt stap voor stap richting God en de plaatselijke kerk geleid.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Startersbijbel.nl: een frisse start met …

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
0