preken-wouter-4

Verhaal achter Startersbijbel.nl

3 min leestijd

Hoe verzin je nu zoiets als startersbijbel.nl? Wil je het echte verhaal weten? Zo spannend is het niet, en toch ook weer wel. Je kan het plannen, maar dat hoeft zeker geen garantie op succes te zijn. In dit geval ook niet. Een strategische planning zat er niet achter. Wel een burn-out.

Hoe het begon

Ik ben ooit begonnen op creatov.nl een hele sectie te schrijven over de Bijbel en bijbeluitleg. Zelf ben ik een groot fan van dit boek maar ik merkte dat veel mensen er niet mee uit de voeten kunnen. Het is een mooi boek op de plank, of zelfs een boek wat je dagelijks leest. Maar dat niet de impact heeft die je van het boek van God zou mogen verwachten. Graag wilde ik er een online cursus mee uitwerken, ook als experiment om te kijken hoe een concept als dit in een online omgeving zou kunnen functioneren. Maar… de tijd ontbrak gewoon. Even iets schrijven dat er niet is… daar heb je ruimte voor in je hoofd en ruimte in je tijd voor nodig.

Burn-out

De ruimte kwam wel, zij het geforceerd. Ruim twee jaar terug ben ik een paar maanden uit de running geweest. Gewoon teveel verantwoordelijkheden op me genomen, te lang doorgegaan, te weinig ‘nee’ gezegd en uiteindelijk lukte dat dus ook niet meer. Een ongelofelijk leerzame periode. In die tijd heb ik niet stil gezeten. Maar ben in de stilte die volgde met mijn hobby’s aan de slag gegaan: Bijbel, Internet, vormgeving. Ik overdrijf niet dat ik er een beetje per ongeluk achter kwam dat de leeromgeving gewoon werkte. En dat ik de lessen kon uitwerken.

[youtube width=”620″ height=”485″]http://www.youtube.com/watch?v=WL0vBprBOeU[/youtube]

Lancering

De allereerste versie heb ik getest met vrienden om me heen, mensen uit de kerk waar ik zit, en een aantal van de jongeren uit onze persoonlijke discipelschapsgroep. Nu, een hele tijd later, na allerlei veranderingen die nodig waren in de organisatie, de systemen, de inhoud en de vormgeving is het zover dat de cursus breed is gelanceerd. Ik moet je zeggen dat ik er erg blij mee ben. Het onderstreept voor mezelf dat perioden waarin ikzelf wellicht in een put of een dip zit niet betekenen dat er niet iets moois wordt uitgewerkt!

Mijn droom?

Mijn droom is misschien wel gewoon een hele simpele. Ik hoop dat deze online cursus op startersbijbel.nl mensen motiveert om het boek van God open te doen en zelf het avontuur aan te gaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een boek is dat je niet onberoerd kan laten en vraagt om reactie. Het daagt me uit om te reageren op God, te reageren op Jezus Christus. Als ik net begin met schatgraven in de Bijbel dan vindt ik schatten. En als ik dieper ga graven vindt ik er nog meer. Precies dat kan ik wel vertellen, maar dat zou je eens moeten meemaken. Oftewel: ga het experiment zelf maar eens aan!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -