Een Bijbelse christen stripje4

Hoe gebruik jij je Bijbel?

1 min leestijd

Een Bijbelse christen stripjeBron: searchingforgrace.com

De Bijbel zou een goede aanleiding kunnen zijn voor een prettig gesprek. Een gesprek over hoe de Bijbel je leven beïnvloed, hoe de Bijbel midden in het leven staat, hoe je de Bijbel moet begrijpen. Helaas wordt de Bijbel echter vaak gebruikt als een punt achter een gesprek, in plaats van de inleiding op een gesprek. Of worden allerlei ‘platte’ claims gedaan aan de hand van Bijbelteksten. Dat helpt niet echt om eerlijk en op een gesprek aan te gaan. Het volgende lijstje (bron) aan afspraken met jezelf zou je wel eens kunnen helpen:

  1. Ik zal niet twijfelen aan jouw toewijding om de Bijbel te volgen als jij een andere manier van uitleg hebt.
  2. Ik zal de Bijbel niet gebruiken als een tekst-massavernietigingswapen.
  3. Ik zal je niet beschuldigen van plukken van teksten, omdat we allemaal een selectie volgens een bepaalde overtuiging gebruiken.
  4. Ik zal het woord “bijbels” gebruiken als een bijvoeglijk naamwoord, niet als een norm of definitie (bekijk even het stripje)
  5. Ik zal de woorden “gewoon” of “overduidelijk” niet gebruiken voor geschriften die zijn geschreven in een andere tijd, cultuur, werkelijkheid, taal, omgeving en wereldbeeld dan de mijne.
  6. Ik zal in gedachten houden dat mijn uitleg van de Bijbel net zo feilbaar is als de jouwe.
  7. Ik zal de Bijbel gebruiken om een gesprek te openen, niet om een gesprek te stoppen.

Wat denk jij hiervan? Heb jij andere afspraken voor jezelf om de Bijbel te gebruiken?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -