flashmob-detail-200x200

Grootste Flashmob is voor Japan!

2 min leestijd

Op zondag 12 juni heeft tijdens het evenement Opwekking in Biddinghuizen een massale  steunbetuiging voor Japan plaatsgevonden. Door middel van een flashmob hebben ruim 55.000 christenen de Japanners kenbaar  gemaakt dat de slachtoffers na de ramp nog niet zijn vergeten. Hiermee is de flashmob s ’werelds grootste ooit. Het oude record van 17.000 deelnemers vond plaats in Oslo.

[ba-youtubeflex videoid=”YqsMxAsRf80″]

Tijdens de flashmob hielden de deelnemers een vel papier boven het  hoofd, waardoor een groot hart zichtbaar werd in de vlag van Japan. De  deelnemers bemoedigden de Japanners door te roepen ‘We love you Japan,  we pray for you!’ Het aantal deelnemers had nog hoger kunnen zijn, maar  op advies van politie en brandweer werd opgeroepen niet meer naar het  evenemententerrein in Biddinghuizen te komen.

De flashmob is georganiseerd door Stichting Opwekking in samenwerking  met Jesus.net. Een team van Jesus.net is kort na de ramp op uitnodiging  in Japan geweest om vooral geestelijke steun te verlenen via het  internet. Volgens Jan Willem Bosman, een van de initiatiefnemers van  Jesus.net, is internet het medium waarop de mensen op dit moment naar  antwoorden zoeken op vragen en problemen. “Wij willen juist deze mensen  bemoedigen en steunen” vertelt hij. In Japan heeft Jan Willem Bosman met  eigen ogen gezien hoe steunbetuigingen uit andere landen enorm  bemoedigen.

Flashmob

Een flashmob is een (grote) groep mensen die op een openbare plek  samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer uiteenvalt.  Flashmobs worden veelal georganiseerd via communicatiemiddelen zoals het  internet. De opnames van deze mega Flashmob in Biddinghuizen zullen  door internet voor alle Japanners zichtbaar zijn op Japan.jesus.net.

Media

Er is trouwens goed met de pot geroerd, want er is veel media aandacht voor. Zoals hieronder een item uit het NOS journaal van 20:00 uur (12 juni). De flashmob op 50 seconden.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -