Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Heer, leugenaar of krankzinnige

14 juni 2011

Het is een klassiek vraagstuk: wie was Jezus nu eigenlijk? Als je goed nadenkt dan is er geen ruimte voor een soort pijnloze, gulden middenweg waarbij Jezus een goed mens was, een voorbeeld, een inspiratiebron. Dat komt omdat Hij er zelf de ruimte niet voor liet. Op veel verschillende manieren laat Hij zien en zegt Hij dat Hij God is.

Een belangrijk citaat over de bewering dat Jezus God is vind je in Johannes 10 vers 31-33 Toen de Joden weer stenen opraapten omdat ze hem wilden stenigen, zei Jezus: ‘Ik heb door de Vader veel goeds voor u gedaan; waarom wilt u me stenigen?’  ‘Voor een goede daad zullen we u niet stenigen,’ antwoordden ze, ‘maar wel voor godslastering: u bent een mens, maar u beweert dat u God bent!’

Als Jezus dat echt beweert, dan moet je daarop reageren. Maar hoe? Er zijn weinig alternatieven. Hij liegt of Hij heeft gelijk. En als Hij liegt dan is dat met opzet of Hij liegt zonder het zelf te weten. Nou, vertel het maar. Hieronder een infographic over dit vraagstuk.

Infographic - Is Jezus Heer, leugenaar of krankzinnige?Klik voor de grote versie

Deze infographic is voor mezelf een eerste vingeroefening. Ik wil dit graag onder de knie krijgen, omdat het een visuele manier van communiceren is die gemakkelijk te delen is. Voel je vrij om deze infographic te gebruiken.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
1 Comments

Heer, leugenaar of krankzinnige

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
1