Startersbijbel.nl facebook splash

Verbeteren van je Facebook Page

2 min leestijd

In de afgelopen dagen ben ik wat bezig geweest met de Facebook Pagina van startersbijbel.nl. Er is veel te winnen door een rijkere opzet van deze pagina’s. Ik ben nog bezig hiermee, maar de tips wil ik je niet onthouden die her en der op het web zijn te vinden.

Facebook Pagina Startersbijbel.nl

Een goede naam

Zorg dat je een goede naam hebt. Je kan je eigen URL kiezen als je minimaal 25 “likes” heb als pagina. Die eerste 25 zijn dus belangrijk. Zorg voor iets duidelijks. Voor startersbijbel.nl was het gemakkelijk. Zie de voorbeelden verderop voor goede namen. Let op, je kan deze naam maar een keer kiezen!

Goede voorbeelden

Allereerst heb je wel een paar goede voorbeelden nodig om te snappen wat een goede Facebook Pagina is. Hoe hebben ze dat gedaan? Laat je inspireren!

Facebook page Dietcoke Facebook Page CNN Facebook Page Groupon
Facebook Page Inception Facebook Page YouVersion Facebook Page Forever21

Welkom voor nieuwe bezoekers

Door de pagina “Forever21” kwam ik op een simpele oplossing tegen om een welkom box te maken. Speciaal voor mensen die op je Pagina nog niet hebben geklikt op “Like” / “Vind ik leuk” is de Facebook App “Wildfire”. Ga naar apps.facebook.com/iframeshq en installeer de app voor je Pagina.

Zorg voor een mooi welkomspagina

Het is wellicht lastig als je geen bedrijf bent, maar wat heeft jouw Facebook pagina als extra te bieden aan je bezoekers? Misschien exclusieve informatie, promo’s, kortingen op producten, en nog veel meer. En inspireer je bezoekers om je pagina te delen met anderen, zodat je fangroep / sociale netwerk groeit!

Applicaties

Er zijn verschillende applicaties te vinden in Facebook die je externe pagina’s laten opnemen in je pagina. Zo kan je bijvoorbeeld een login maken of andere zaken in je Facebook pagina hangen die je verder buiten facebook regelt. Zo wil ik nog de online cursus in de Facebook pagina “hangen”. Maar dat vraagt nog even wat uitzoek werk. Onder facebook.com/apps kan je duizenden applicaties vinden die je kan gebruiken in je pagina’s. Het is echter niet een hele gemakkelijke aanpak is mijn ervaring. Veel applicaties vragen nogal wat instellingen voor je ze kunt gebruiken.

Andere tips?

Heb je nog andere tips? Of hele mooie facebook pagina’s die een goede inspiratie zijn? Laat het me weten!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -