Clicky

Facebook en Twitter in Google+

15 juli 2011

Ook aan het Google+’en? Nou, het is even aankijken hoe het allemaal gaat lopen. Google die sociaal gaat, dat is een langverwachte stap en volgens mij hebben ze dit wel een stuk beter uitgedacht dan het destijds groots aangekondigde Google Wave.

 

Facebook in Google+

Ik ben nog niet toe aan het kiezen tussen Google+ en Facebook. Dus het wordt even tijd om de voel samen te brengen. Hier een simpele oplossing. Door middel van een plug-in (voor Firefox, IE of Chrome) van crossrider.com krijg je een mooie knop in Google+ en voila, je kan je stream volgen in Google+. Installeer de Facebook plug-in. Na installatie moet je je browser opnieuw opstarten en vervolgens deze applicatie autoriseren om Facebook te benaderen.

Facebook in Google Plus

 

Twitter in Google+

Voor Twitter hetzelfde. Er is een tweede plug-in van CrossRider nodig om een knop toe te voegen aan je Google+ dashboard, de Twitter plug-in. Hiermee is je Twitter feed te vinden. Altijd mooi om weer netjes alles bij elkaar te vinden. Na installatie moet je je browser opnieuw opstarten en deze applicatie in Twitter autoriseren. NB: je kan deze autorisatie altijd ongedaan maken onder je Twitter settings (klik dan “revoke access”).

Twitter in Google Plus

Andere interessante blog post

  • Google+ in WordPress26-07-2011 Google+ in WordPress Op Mashable.com (een mooie site die je zeker moet volgen) stond een kort artikeltje over Google+ integratie in je WordPress site. Een eenvoudige tip […]
  • Waarom komt iets hoog in Google?15-01-2010 Waarom komt iets hoog in Google? Als je gevonden wilt worden op het Internet, dan kan dat op verschillende manieren. Het artikel "Koppel je online profielen" gooit hoge ogen bij een […]
Wouter van der Toorn
Media Innovator / Art Director bij Jesus.net en Internet pastor. Mijn tijd vul ik graag met nieuwe media, geloof, kerk, de Bijbel, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik hier op mijn blog.
0 Comments

Facebook en Twitter in Google+

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0