Follow Me On Google+

Google+ in WordPress

1 min leestijd

UPDATE 04-08-2011: de hieronder genoemde plug-in werkt niet meer. Een mooie oplossing kan je vinden op widgetsplus.com. Voer je profiel ID in en pas, naar smaak, de styling aan. De code kopieer je vervolgens van de site. Deze kan je dan in je site hangen. Het gemakkelijkste in WordPress is om daarvoor een tekst-widget te gebruiken. Daar kan je namelijk code in hangen. Bij mij ziet het er als volgt uit:

Add me on Google+

Op Mashable.com (een mooie site die je zeker moet volgen) stond een kort artikeltje over Google+ integratie in je WordPress site. Een eenvoudige tip is om de Google+ card in een widget te plaatsen (zoals ik zelf ook heb gedaan) met behulp van een plug-in van plusdevs.com. Een korte uitleg vind je in het artikeltje “google+ wordpress plugin – googleCards-WordPress“.

Follow Me On Google+

Je hebt na installatie van de plug-in je ID nodig. Dat is te vinden in de URL van je profielpagina. In mijn geval is dat plus.google.com/101796699500372929105, dus is mijn ID 101796699500372929105.

PS: ik heb met behulp van de oplossing op shazron.com de share daddy plugin aangepast zodat bij de artikelen ook een +1 komt.

Succes ermee!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -