oude kaart met kompas

Ontmoet je schepper

1 min leestijd

oude kaart met kompas

Waar gaat het in het leven nu eigenlijk om? Het is een groot mysterie waar je boeken over kan lezen, preken worden erover gehouden, filosofische debatten over opgezet. Zou het niet handig zijn om eens de uitvinder van het leven te vragen hoe het nu eigenlijk werkt? Je krijgt een hele boel out-of-the-box met het leven meegeleverd. Een lijf om in te wonen, een brein om mee te denken, een hart om mee lief te hebben en te verlangen. En, omdat er zoveel meedoen met het leven, bestaat een groot deel van het leven uit het delen van het leven met anderen. Maar hoe werkt het leven nu eigenlijk? Wat is het ultieme doel?

Awake my soul, you were made to meet your maker

Vaak gaat de zin “ontmoet je Schepper” over de kwestie van de dood. Iedereen zal zijn Maker ontmoeten. Maar er is veel meer. Want dezelfde zin zit de sleutel voor het bestaan! Ontmoet je Maker om te ontdekken hoe het leven bedoeld is, hoe het leven geleefd moet worden. God heeft ons niet zomaar gemaakt om even te leven en dan, net als ieder ander, dood te gaan. Hij maakte ons niet zomaar vaders en zonen, echtgenoten, vrouw, hondenhater en wandelaar.

We zijn gemaakt om onze Schepper te ontmoeten. Hij weet precies hoe het leven geleefd moet worden, met alle opties en alle mogelijkheden. Hoe ontmoet jij je Schepper?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Annemarie Meerkerk
Annemarie Meerkerk
11 jaren geleden

mumford and sons – awake my soul http://youtu.be/lp4fNmJ5Sqc

Gerwin Pruijssen
Gerwin Pruijssen
11 jaren geleden

in Jezus!