"X" Structure at Core of Whirlpool Galaxy (M51)

De X-structuur in het universum

1 min leestijd

Als je even gaat graven in al de ongelofelijke foto’s van het universum, dan ga je je verbazen. En je voelt je klein. Soms kom je ook verrassende foto’s tegen. Wat dacht je van deze foto, genomen in 1992. Het is de kern van de spiraal galaxy M51 (die is relatief niet zo heel ver bij ons vandaan). Hoe komt er een grote “X”-structuur in het hart van deze constellatie? De “X” wordt waarschijnlijk gevormd door zwarte gaten die de massa hebben van een miljoen sterren die op de zon lijken. De donkerste balk heeft een diameter van 100 lichtjaren. Meer info op de HubbleSite.

"X" Structure at Core of Whirlpool Galaxy (M51)

Waar het me vandaag aan doet denken? Nou, ik kan het niet helpen, maar dit lijkt me een herinnering (in ieder geval voor mij) aan een andere “X”-structuur… het kruis van Jezus. Zou dat kunnen? Dat de Schepper ergens zoiets maakt dat we precies vanuit ons perspectief worden herinnerd aan de Zoon van God? Voor mij is het te toevallig en geniet er vandaag van. Overal waar ik kijk kom ik een ongelofelijke Schepper tegen. Ja, Jezus is Schepper van hemel en aarde. Lees maar:

1 In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God.
2 Het was in het begin bij God.
3 Alles is erdoor ontstaan en zonder dit is niets ontstaan van wat bestaat. 
Joh 1:1-3

Waar zie jij God in terug?

 

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -