googleplus en de kerk

Google+ en de kerk?

2 min leestijd

googleplus en de  kerk

En… al een profiel met Google+ aangemaakt? Het schijnt dat ze er in Nederland nog niet heel hard voor lopen. Maar goed, we zijn ook een eigenwijs landje. En… ik weet niet precies wat de invloed van de vakantieperiode is. Hoe zit het eigenlijk met Google+ (en andere sociale netwerken) in relatie tot de kerk? Wellicht is de invloed groter dan veel door hebben. Denk eens aan de snelheid van ontwikkelingen:

Hoe lang duurde het voor 50 miljoen gebruikers werden gehaald:

Radio : 38 jaar
TV : 13 jaar
Internet : 4 jaar
iPods : 3 jaar
Google+ : minder dan 3 weken

Als het binnen de kerk / geloofsgemeenschap vooral gaat over “community” / “gemeenschap”, dan is de online community niet meer weg te denken uit de kerk. Het legt contacten, verbindingen. Ben je in je kerk bezig met communicatie? Dan is het opzetten van een online community een goede investering. Het is een belangrijke manier om een community op te bouwen en vindbaar te zijn voor mensen die behoefte hebben om onderdeel te zijn van een gemeenschap. Het hele sociale internet heeft in de afgelopen paar jaar (!) een ongelofelijke impact gehad. Veel marketeers breken hun hoofd nog steeds over het juiste “gebruik” van sociale netwerken.

Hoe groeide de kerk vanaf het allereerste begin? Was het niet door het getuigenis van mensen persoonlijk? En mensen die op weg gingen, in de huizen samenkwamen. Is het niet nog steeds zo dat de meeste mensen die tot geloof komen zijn gemotiveerd door het leven en getuigenis van iemand die ze kennen? Denk je eens in wat de impact kan zijn van de sociale verbindingen die gelegd worden met Google+, Facebook en andere netwerken.

Uiteindelijk heeft de kerk een bijzonder waardevolle boodschap. Een van redding, een van liefde, een van hoop!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -