Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Google+ en de kerk?

4 augustus 2011

googleplus en de  kerk

En… al een profiel met Google+ aangemaakt? Het schijnt dat ze er in Nederland nog niet heel hard voor lopen. Maar goed, we zijn ook een eigenwijs landje. En… ik weet niet precies wat de invloed van de vakantieperiode is. Hoe zit het eigenlijk met Google+ (en andere sociale netwerken) in relatie tot de kerk? Wellicht is de invloed groter dan veel door hebben. Denk eens aan de snelheid van ontwikkelingen:

Hoe lang duurde het voor 50 miljoen gebruikers werden gehaald:

Radio : 38 jaar
TV : 13 jaar
Internet : 4 jaar
iPods : 3 jaar
Google+ : minder dan 3 weken

Als het binnen de kerk / geloofsgemeenschap vooral gaat over “community” / “gemeenschap”, dan is de online community niet meer weg te denken uit de kerk. Het legt contacten, verbindingen. Ben je in je kerk bezig met communicatie? Dan is het opzetten van een online community een goede investering. Het is een belangrijke manier om een community op te bouwen en vindbaar te zijn voor mensen die behoefte hebben om onderdeel te zijn van een gemeenschap. Het hele sociale internet heeft in de afgelopen paar jaar (!) een ongelofelijke impact gehad. Veel marketeers breken hun hoofd nog steeds over het juiste “gebruik” van sociale netwerken.

Hoe groeide de kerk vanaf het allereerste begin? Was het niet door het getuigenis van mensen persoonlijk? En mensen die op weg gingen, in de huizen samenkwamen. Is het niet nog steeds zo dat de meeste mensen die tot geloof komen zijn gemotiveerd door het leven en getuigenis van iemand die ze kennen? Denk je eens in wat de impact kan zijn van de sociale verbindingen die gelegd worden met Google+, Facebook en andere netwerken.

Uiteindelijk heeft de kerk een bijzonder waardevolle boodschap. Een van redding, een van liefde, een van hoop!

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Google+ en de kerk?

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0