open bijbel wordt gelezen

Lukt het Bijbellezen niet?

1 min leestijd

open bijbel wordt gelezen

Zelfs al ben je opgegroeid met de Bijbel, ben je op een christelijke school geweest, ga je iedere zondag naar een kerk… Bijbellezen blijft voor de meeste mensen een lastige opgave. Wees eerlijk, het is een boek met honderden pagina’s, bestaat uit veel verschillende en verschillende soorten boeken waarvan je de samenhang ook niet eens altijd ziet. Wat zijn de belangrijkste redenen dat het lezen van de Bijbel niet lukt?

  1. Je bent ontmoedigd of teleurgesteld
  2. Je begrijpt niet wat je leest
  3. Je vindt niet waar je naar op zoek bent

Er zijn hulpmiddelen die je dan kunnen helpen. Denk aan de jongerenbijbel die extra informatie geeft bij de Bijbel. Of denk aan een introductie in de Bijbel met bijvoorbeeld startersbijbel.nl. Zodat het boek voor je open gaat en je ervan kan gaan genieten!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -